Vitrina e librit/ Vepra të zgjedhura 7- Mid’hat Frashëri – 30 Tetor 2022
30/10/2022 20:30

Letërkëmbime të autorit gjatë viteve 1921, 1922, 1923 dhe 1924 të përzgjedhura nga studiuesi Uran Butka. Sipas tij, këto janë vite në të cilat diplomati dhe politikani Frashëri ka qenë kryetar i delegacionit shqiptar në Konferencën e Paqes në Paris, në Konferencën e Ambasadorëve në Londër dhe në Lidhjen e Kombeve në Gjenevë, si edhe ministër fuqiplotë i Shqipërisë në Greqi. Letrat e tij janë të bukura, të vlefshme por edhe të dobishme, për atë kohë, deri më sot. Si i përcjell ky botim? - Vitrina e librit/ Imaret, nën hijen e kullës së sahatit- Janis Kalpuzos; Sahati i kalasë, sahati më i vjetër mekanik me disk në të gjithë perandorinë e pakufishme otomane kumboi duke shënuar orën e dytë të natës. Kështu nis romani “Imaret” i shkrimtarit grek Janis Kalpuzos, duke na dhënë që në hyrje shenjën e një kohe jo fort të largët prej së cilës trashëgojmë një pjese culture dhe histori. ‘Imaret’ nuk është thjesht një roman historic por pasqyra e një shoqërie, në një periudhë të plotë që na jep aventurën, aksionin, dashurinë, situatat komike dhe tragjike. Po përse periudha e Perandorisë Osmane tërheq kaq shumë shkrimtarët nga Ballkani?

Vitrina e librit/ Sonatë në Aushvic – Luize Valente
22/01 20:30
Vitrina e librit/ Sonatë në Aushvic- Luize Valente – 22 Janar 2023
22/01 20:30
Vitrina e librit/ Bonavia – Dragan Velikic
22/01 20:30
Vitrina e librit/ Lindur së prapthi- Rita Petro – 15 Janar 2023
15/01 20:30
Vitrina e librit/ Aria, hidh e prit- Valbona Banka
15/01 20:15
Vitrina e librit/ Lindur së prapthi – Rita Petro
15/01 20:15
Vitrina e librit/ Lindur së prapthi- Rita Petro; vjen si një roman letraro -biografik
15/01 18:00
Vitrina e librit/ Provinca- Liridon Mulaj; një shkrimtar i ri, në kërkim të suksesit
08/01 20:15
Vitrina e librit/ Provinca- Liridon Mulaj; një shkrimtar i ri, në kërkim të suksesit
08/01 20:15
Vitrina e librit/ Love- Skënder Sherifi; një libër që flet për dashurinë
08/01 20:15
Vitrina e librit/ Provinca- Liridon Mulaj; Një roman metafizik për ndryshimet mes dy kulturave
08/01 18:00
Vitrina e librit/ Sekretet e familjes Tajd; Hannah Richell- Çdo familje ka sekretet e saj
25/12 20:15
Vitrina e librit/ Sekretet e familjes Tajd; Hannah Richell – 25 Dhjetor 2022
25/12 20:15
Vitrina e librit/ “Motra prej dëbore” është një histori Krishtlindjesh, që në 24 kapituj
25/12 20:15
Vitrina e librit/ Sekretet e familjes Tajd; Hannah Richell
25/12 18:00
Vitrina e librit/ Kolë Idromeno, themeluesi i artit shqiptar- Eleni Laperi – 18 Dhjetor 2022
18/12 20:45
Vitrina e librit/ Kolë Idromeno, themeluesi i artit shqiptar – Eleni Laperi
18/12 18:00
Vitrina e librit/ Nesër e përgjithmonë – Ermal Meta; Kantautor, polinstrumentist
11/12 20:15
Vitrina e librit/ Naim Frashëri, në historiografinë letrare shqipe – Irma Sokoli
11/12 20:15
Vitrina e librit/ Nesër e përgjithmonë- Ermal Meta; autori u jep tingull mendimeve personale
11/12 20:15