Vitrina e librit/ Tri format e mendimit- Arben Imami – 19 Shkurt 2023
19/02/2023 20:30

Vjen si një ftesë për të menduar rreth utopisë, arsyes, mitit, religjionit, dijes, politikës. Ky libër është një luftë për arsyen, pro arsyes dhe kufizimit të arsyes, kundrejt një mendimi jo vetëm filozofik, por edhe në shoqëri e politikë. Me një pasion të hershëm për filozofinë dhe realizues i një kolane me emrat më përfaqësues të mendimit filozofik, politikani sjell për lexuesin veprën e tij, që prek dhe shtjellon tri forma të mendimit filozofik; mitologjia, racionaliteti dhe religjioni. Livio Muci, drejtori i Shtëpisë Botuese “Besa” në Puglia të Italisë ka botuar antologji klasike, si dhe bashkëkohore. I. Kadare, D. Agolli, thuajse gjithë korpusi i tyre që është botuar para viteve ’90 por dhe në këto 30 vitet e fundit. Botuesi Italian ka botuar dhe një antologji të dytë për ata rrëfimtarë që e kanë lënë Shqipërinë, duke treguar se Shqipëria e ka fuqinë të eksportojë kulturë.

Vitrina e librit/ Spare (Në hije)- Prince Harry; një autobiografi e kthyer në bestseller
04/06 20:30
Vitrina e librit/ Spare (Në hije)- Prince Harry; një autobiografi e kthyer në bestseller – 4 Qeshor
04/06 20:30
Vitrina e librit/ Spare- Prince Harry; Libri i kujtimeve i Princit Harry
04/06 19:00
Vitrina e librit/ Amerikani- Odise Kote
28/05 20:30
Vitrina e librit/ Lustrum- Robert Harris – 28 Maj 2023
28/05 20:30
Vitrina e librit/ Lustrum- Robert Harris; shkrimtari britanik na sjell një thriller makiavelian
28/05 20:30
Vitrina e librit/ Lustrum- Robert Harris; është një roman historik
28/05 18:25
Vitrina e librit/ Vitet- Annie Ernaux; Vepra kryesore e nobelistes së vitit 2022 në letërsi -21 Maj
21/05 20:30
Vitrina e librit/ Vitet- Annie Ernaux
21/05 20:30
Vitrina e librit/ Shqipëria, një histori e mentaliteti juridik- Ndricim Kulla
21/05 20:30
Vitrina e librit/ Vitet- Annie Ernaux; Vepra kryesore e nobelistes së vitit 2022 në letërsi
21/05 18:00
Vitrina e librit/ Kthema buzëqeshjen- Drita Haxhillari
07/05 20:30
Vitrina e librit/ Kohë astrale – 7 Maj 2023
07/05 20:30
Vitrina e librit/ Kohë astrale- Dritan Sulcebe; bëhet fjalë për një kohë të ardhme
07/05 20:30
Vitrina e librit/ Kohë astrale – Dritan Sulcebe
07/05 18:00
Vitrina e librit/ Ana Eliot- Jane Austen; një klasik i pakohë – 30 Prill 2023
30/04 20:30
Vitrina e librit/ Ëndërr amerikane – Eris Rusi
30/04 20:15
Vitrina e librit/ Ana Eliot- Jane Austen; një klasik i pakohë
30/04 18:00
Vitrina e librit/ Vitrina e librit/ Jeta shpirtërore – Alberto Moravia – 23 Prill 2023
23/04 20:30
Vitrina e librit/ Ditari i një pabesie- Emilios Solomou
23/04 20:30