Vitrina e librit/ Tesla, një portret mes maskave- Vladimir Pistalo – 05 Shkurt 2023
05/02/2023 20:30

Si cdo njeri vizionar apo me një talent të jashtëzakonshëm ai kishte dhe luhatjet e veta demoniake gjatë veprimtarisë së tij. C’mund të themi për njeriun pas imazhit? Ky është një rrëfimi pasionant i një njeriu, ndikimi i të cilit ndihet ende sot. - Manovra e Mbretëreshës-Walter Tavis; Pasi mbetet jetime, në moshën 8 vjecare Beth Harmon dërgohet në një jetimore. Aty ajo zbulon dy mënyra për t'i shpëtuar zymtësisë së ambjentit: të luajë shah dhe të marrë pilulat e vogla të gjelbra që i jepeshin fëmijëve për t'i mbajtur ata nën kontroll. Por shpejt, bëhet e qartë se ka një talent të jashtëzakonshëm në shah dhe ndërsa përparon drejt kreut të renditjes, i krijon vetes mundësinë për një jetë të re. Që këtej përpjekja nuk ndalet. Shohim cfarë synon mbretëresha e re e shahut me manovrën e re te saj.

Vitrina e librit/ Si të udhëheqësh – David Rubenstein – 19 Mars 2023
19/03 20:30
Vitrina e librit/ Si të udhëheqësh – David Rubenstein
19/03 20:30
Vitrina e librit/ Megan, Princesha hollivudiane- Andrew Morton
19/03 20:30
Vitrina e librit/ Si të udhëheqësh – David Rubenstein; Lidershipi nuk është shkencë por art
19/03 18:02
Vitrina e librit/ Frashëri i shquar, i panjohur- Thomas Frashëri – 12 Mars 2023
12/03 20:15
Vitrina e librit/Frashëri i shquar, i panjohur-Thomas Frashëri; është më shumë se një libër studimor
12/03 18:00
Vitrina e librit/ Dheas të fjalës – Aleksandër Cipa
05/03 18:00
Vitrina e librit/ Dëborë në Tiranë- Darien Levani – 26 Shkurt 2023
26/02 20:30
Vitrina e librit/ Asnjëherë të martën- Bashkim Hoxha
26/02 20:15
Vitrina e librit/ Dëborë në Tiranë- Darien Levani; Për tri gjëra është i sigurt hetuesi privat
26/02 20:15
Vitrina e librit/ Dëborë në Tiranë – Darien Levani
26/02 18:02
Vitrina e librit/ Tri format e mendimit- Arben Imami – 19 Shkurt 2023
19/02 20:30
Vitrina e librit/ Tri format e mendimit- Arben Imami
19/02 20:30
Vitrina e librit/ Mbi 100 libra letrarë në italisht të dhjetra autorëve shqiptarë rrëfejnë historinë
19/02 20:15
Sulmi erotik i Berishës, real apo shantazh? Çfarë është projekti Blue Beam – E Diell 19.02.2023
19/02 19:30
Vitrina e librit/ Tri format e mendimit- Arben Imami; Çfarë d.th. tri format e mendimit?
19/02 18:00
Vitrina e librit/ Koha në mes- Rajmonda Gjencaj
12/02 20:30
Vitrina e librit/ Koha në mes- Rajmonda Gjencaj – 12 Shkurt 2023
12/02 20:30
Vitrina e librit/ 100 letra dashurie- Provoni të bini në dashuri me një shkrimtar
12/02 20:30
Vitrina e librit/ Koha në mes- Rajmonda Gjencaj; Në libër përshkruhet jeta e një familjeje shqiptare
12/02 18:00