Vitrina e librit/ Nesër e përgjithmonë – Ermal Meta; Kantautor, polinstrumentist
11/12/2022 20:15

Nesër e përgjithmonë- Ermal Meta; Kantautor, polinstrumentist, ai erdhi kësaj radhe me penen e shkrimtarit... Romani “Nesër e përgjithmonë”, i shkruar gjatë kohës së pandemisë shënoi dhe kthimin e vërtetë të tij në shtëpi. Një roman që siç rrëfen vetë, e ka ndihmuar të njohë e të pranojë njeriun prej nga vjen, edhe përmes studimit e mishërimit në të, të historisë së Shqipërisë. - Naim Frashëri, në historiografinë letrare shqipe- Irma Sokoli; Objekt i studimit është përmbledhja dhe analiza e studimeve kritike mbi krijimtarinë e poetit, të hartuara që në gjallje të tij deri në ditët tona. Naimi vlerësohet në pjesën më të madhe të punimeve si poeti kombëtar i shqiptarëve dhe rrjedha e studimit të kësaj figure na ndihmon edhe për të kuptuar mënyrën se si është zhvilluar historiografia jonë letrare.

Vitrina e librit/ Si të udhëheqësh – David Rubenstein – 19 Mars 2023
19/03 20:30
Vitrina e librit/ Si të udhëheqësh – David Rubenstein
19/03 20:30
Vitrina e librit/ Megan, Princesha hollivudiane- Andrew Morton
19/03 20:30
Vitrina e librit/ Si të udhëheqësh – David Rubenstein; Lidershipi nuk është shkencë por art
19/03 18:02
Vitrina e librit/ Frashëri i shquar, i panjohur- Thomas Frashëri – 12 Mars 2023
12/03 20:15
Vitrina e librit/Frashëri i shquar, i panjohur-Thomas Frashëri; është më shumë se një libër studimor
12/03 18:00
Vitrina e librit/ Dheas të fjalës – Aleksandër Cipa
05/03 18:00
Vitrina e librit/ Dëborë në Tiranë- Darien Levani – 26 Shkurt 2023
26/02 20:30
Vitrina e librit/ Asnjëherë të martën- Bashkim Hoxha
26/02 20:15
Vitrina e librit/ Dëborë në Tiranë- Darien Levani; Për tri gjëra është i sigurt hetuesi privat
26/02 20:15
Vitrina e librit/ Dëborë në Tiranë – Darien Levani
26/02 18:02
Vitrina e librit/ Tri format e mendimit- Arben Imami – 19 Shkurt 2023
19/02 20:30
Vitrina e librit/ Tri format e mendimit- Arben Imami
19/02 20:30
Vitrina e librit/ Mbi 100 libra letrarë në italisht të dhjetra autorëve shqiptarë rrëfejnë historinë
19/02 20:15
Sulmi erotik i Berishës, real apo shantazh? Çfarë është projekti Blue Beam – E Diell 19.02.2023
19/02 19:30
Vitrina e librit/ Tri format e mendimit- Arben Imami; Çfarë d.th. tri format e mendimit?
19/02 18:00
Vitrina e librit/ Koha në mes- Rajmonda Gjencaj
12/02 20:30
Vitrina e librit/ Koha në mes- Rajmonda Gjencaj – 12 Shkurt 2023
12/02 20:30
Vitrina e librit/ 100 letra dashurie- Provoni të bini në dashuri me një shkrimtar
12/02 20:30
Vitrina e librit/ Koha në mes- Rajmonda Gjencaj; Në libër përshkruhet jeta e një familjeje shqiptare
12/02 18:00