Vitrina e librit/ Koha në mes- Rajmonda Gjencaj – 12 Shkurt 2023
12/02/2023 20:30

Në libër përshkruhet jeta e një familjeje shqiptare të kamur, nga ato që fill pas vitit 1944 u konsideruan të deklasuara dhe ju sekuestruan pasuritë. Protagonistët e romanit janë përfaqësuesit e katër brezave të familjes Terziu. Si zhvillohen ngjarjet? -100 letra dashurie nga personalitete të njohur; Provoni të bini në dashuri me një shkrimtar e do të përjetsoheni në fjalët e tij. Na ishte njëherë kur njerëzit komunikonin përmes letrave dhe kur bëhej fjalë për të shprehur dashurinë, korrespondencat ishin të mbushura me pusulla dashurie. Ndonjëherë këto letra ishin fillesa të një marrëdhënie të stuhishme, të fshehta e të komplikuara që përfundonin në një dashuri që zgjaste sa një jetë, por kish dhe të tjera që nisnin thjesht si shkëndija të shndritshme, intensiteti i të cilave zvogëlohej në kohë. Cilët ishin fatlumët?

Vitrina e librit/ Amerikani- Odise Kote
28/05 20:30
Vitrina e librit/ Lustrum- Robert Harris – 28 Maj 2023
28/05 20:30
Vitrina e librit/ Lustrum- Robert Harris; shkrimtari britanik na sjell një thriller makiavelian
28/05 20:30
Vitrina e librit/ Lustrum- Robert Harris; është një roman historik
28/05 18:25
Vitrina e librit/ Vitet- Annie Ernaux; Vepra kryesore e nobelistes së vitit 2022 në letërsi -21 Maj
21/05 20:30
Vitrina e librit/ Vitet- Annie Ernaux
21/05 20:30
Vitrina e librit/ Shqipëria, një histori e mentaliteti juridik- Ndricim Kulla
21/05 20:30
Vitrina e librit/ Vitet- Annie Ernaux; Vepra kryesore e nobelistes së vitit 2022 në letërsi
21/05 18:00
Vitrina e librit/ Kthema buzëqeshjen- Drita Haxhillari
07/05 20:30
Vitrina e librit/ Kohë astrale – 7 Maj 2023
07/05 20:30
Vitrina e librit/ Kohë astrale- Dritan Sulcebe; bëhet fjalë për një kohë të ardhme
07/05 20:30
Vitrina e librit/ Kohë astrale – Dritan Sulcebe
07/05 18:00
Vitrina e librit/ Ana Eliot- Jane Austen; një klasik i pakohë – 30 Prill 2023
30/04 20:30
Vitrina e librit/ Ëndërr amerikane – Eris Rusi
30/04 20:15
Vitrina e librit/ Ana Eliot- Jane Austen; një klasik i pakohë
30/04 18:00
Vitrina e librit/ Vitrina e librit/ Jeta shpirtërore – Alberto Moravia – 23 Prill 2023
23/04 20:30
Vitrina e librit/ Ditari i një pabesie- Emilios Solomou
23/04 20:30
Vitrina e librit/ Jeta shpirtërore- Alberto Moravia; Vajza rrëfen historinë e jetës së saj
23/04 20:30
Vitrina e librit/ Jeta shpirtërore- Alberto Moravia; Një roman
23/04 18:00
Vitrina e librit/ Rasputini- Douglas Smith; Rasputini nuk është vetëm një biografi
16/04 20:30