Vitrina e librit/ Amerikani- Odise Kote
28/05/2023 20:30

Amerikani- Odise Kote; Edhe lufta politike edhe regjimet nuk janë gjë tjetër veçse beteja dhe konflikte midis kulturave dhe qytetërimeve. Kjo ka qenë dhe fraza që autori Odise Kote, ka shtjelluar në romanin më të fundit të tij me titullin “Amerikani”. Kote thotë se ka pritur 30 vjet për të shkruar këtë roman, frymëzimin për të cilin e ka marrë pikërisht në Gjirokastër, nga historia e violinistit të shquar Polo Xhori, i cili ka përjetuar një kalvar të gjatë persekutimi nga regjimi komunist.

Vitrina e librit/ Në kohën e të marrëve- Ak. Shaban Sinani
01/10 20:30
Vitrina e librit/ Zhvillohet Kuvendi i Dytë i studimeve arbëreshe; argumenti ka lidhje
01/10 20:30
Vitrina e librit/ Zhvillohet Kuvendi i Dytë i studimeve arbëreshe – 01 Tetor 2023
01/10 20:30
Vitrina e librit/ Zhvillohet Kuvendi i Dytë i studimeve arbëreshe
01/10 18:07
Vitrina e librit/ Freedom- Xhoi Jakaj; Aty ku ka dhimbje autorja është aty që ta zbusë këtë dhimbje
24/09 20:30
Vitrina e librit/ Liqeni Tom- Ann Patchett – 24 Shtator 2023
24/09 20:30
Vitrina e librit/ Liqeni Tom- Ann Patchett; Nga autorja e mirënjohur e romaneve
24/09 20:30
Vitrina e librit/ Liqeni Tom- Ann Patchett; Nga autorja e mirënjohur e romaneve “Shtëpia holandeze”
24/09 18:00
Vitrina e librit/ Dosja Afganistan- Princi Alfejzal Al Saud – 17 Shtator 2023
17/09 20:34
Vitrina e librit/Dosja Afganistan-Princi Alfejzal Al Saud; Libri “Dosja Afganistan” e princit saudit
17/09 19:00
Vitrina e librit/ Shqipëria dhe tokat e lirume 1939- 1946- Romeo Gurakuqi; Një histori
10/09 20:30
Vitrina e librit/ Kikirika Xhons- Rob Biddulph; disa legjenda lindin, të tjerë vizatohen
10/09 20:30
Vitrina e librit/ Shqipëria dhe tokat e lirume 1939- 1946- Romeo Gurakuqi – 10 Shtator 2023
10/09 20:30
Vitrina e librit/ Shqipëria dhe tokat e lirume 1939- 1946- Romeo Gurakuqi
10/09 18:00
Vitrina e librit/ A flasin pemët? Ne e kemi çuditërisht të vështirë të pranojmë sa shumë nevojë kemi
30/07 20:30
Vitrina e librit/ A flasin pemët? – 30 Korrik 2023
30/07 20:30
Vitrina e librit/ Ku po shkon pa dashuri- Sefedin Cela
30/07 20:30
Vitrina e librit/ Historia- Për çfarë na shërben historia? Çfarë kemi përpara vitit 0?
30/07 18:00
Vitrina e librit/ Përrallat e të Dashuruarve Marrëzisht
23/07 20:30
Vitrina e librit/ Përrallat e të Dashuruarve Marrëzisht- Jean-Jacques Fdida – 23 Korrik 2023
23/07 20:30