Fiks Fare/ Të sëmurët mendor në mëshirë të fatit, ligji i mban larg insitucioneve të specializuara
25/11/2020 20:30

Tre individë me probleme të shëndetit mendor në Orçikël të Kukësit jetojnë si mos më keq. Dy vëllezër dhe një motër të moshës mbi 30 vjeç kanë lindur me probleme të shëndetit mendor dhe kujdestra për ta është vëllai i tyre bashkë me familjen e tij. Ai apelon në Fiks Fare se nuk ka mundësi t'u shërbej pasi si vëllezërit edhe motra janë bërë shumë agresiv. Motra ishte e shtruar në Spitalin Psiqiatrik në Tiranë në gjendje të përkeqësuar, por edhe me të dikush kishte abuzuar dhe sot ajo ka një fëmijë. Vëllai i tyre Luani kërkon ndihmë që shteti t'i sistemoi në një institucion të specializuar, pasi ai e ka të pamundur t'u shërbej. "Kam bërë gati shishen e benzinës që për festat e nëntorit të digjemi të gjithë bashkë se nuk mundem më" pohon ai. Ndërkohë që tregon për Fiksin se vëllezërit që prej muajit qershor nuk e lejojnë më që t'i laj dhe çdo të mirë e të ligë e bëjnë në dhomën që flenë. Fiksi u interesua edhe në zyrën e Shërbimit Social Shtetëror në Kukës për këtë familje . Por në bazë të ligjit për personat me aftësi të kufizuara të cilët sistemohen në qendra të specializuara ka një kriter moshe e cila është nga 0 deri në 25 vjeç. Meqë dy vëllezërit dhe motra e kanë kaluar moshën ligji ia ngarkon përgjegjësinë e kujdesit të tyre familjarit.

Fiks Fare, “Zhduket” fshati, banorët s’bëjnë dot veprime në gjendjen civile, 15 Janar 2021, Pjesa 1
15/01 21:02
Fiks Fare, Rruga e fshatit Gjorm e shkatërruar, Bashkia Kurbin: S’kemi fonde! 15 Janar 2021, Pjesa 2
15/01 21:01
Fiks Fare, Melisa: Do puth, do përqafoj sa t’iu plasë gurmazi! 15 Janar 2021, Pjesa 3
15/01 21:00
Fiks Fare/ Nuk regjistrojnë dot fëmijën, ‘zhduket’ fshati nga regjistri i adresave
15/01 20:30
Fiks Fare/ Rruga e fshatit Gjorm e shkatërruar prej vitesh, Bashkia Kurbin: Nuk kemi fonde!
15/01 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Melisa: Do puth, do përqafoj sa t’iu plasë gurmazi!
15/01 20:30
Fiks Fare, Shqipëria shpall italianin në kërkim, Fiksi zgjidh problemin, 14 Janar 2021, Pjesa 1
14/01 21:02
Fiks Fare, Drama e 3 fëmijëve, nëna e sëmurë mendore i rreh dhe i lë pa bukë, 14 Janar 2021, Pjesa 2
14/01 21:01
Fiks Fare, Krasta: Në Shqipëri digjet fshati, ajo që krihet dhe komshia, 14 Janar 2021, Pjesa 3
14/01 21:00
Fiks Fare/ Shqipëria shpall italianin në kërkim pa vendim të formës së prerë, Fiksi zgjidh problemin
14/01 20:30
Fiks Fare/ Shërbimi social ‘fle’, interesohet për fëmijët pas 3 vitesh
14/01 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Krasta: Në Shqipëri digjet fshati, ajo që krihet dhe komshia
14/01 20:30
Fiks Fare/ Nëna: S’jam mirë, ndaj i rrah fëmijët. S’dua të më hanë kempin”
14/01 20:30
Fiks Fare/ Drama e 3 fëmijëve të mitur, nëna e sëmurë mendore i rreh dhe i lë pa bukë
14/01 20:30
Fiks Fare/ Inspektori i zonës: Prej 3 vitesh kam raportuar gjendjen tek shërbimi social
14/01 20:30
Fiks Fare, U denoncua nga Fiks Fare! Jep dorëheqjen ministri Kuçi, 13 Janar 2021, Pjesa 1
13/01 21:02
Fiks Fare, Plumba dhe gjak mes ndërtuesve, 120 familje lihen në rrugë! 13 Janar 2021, Pjesa 2
13/01 21:01
Fiks Fare, I përmbyturi nuk do as bukë, as ujë, do grua, 13 Janar 2021, Pjesa 3
13/01 21:00
Fiks Fare/ Allmuça, pronari i Star: Nuk i njoh 120 familjet që blenë apartament te Llanaj
13/01 20:30
Denoncimi i Fiks Fare/ Plumba dhe gjak mes ndërtuesve, 120 familje lihen në mes të rrugës!
13/01 20:30