Fiks Fare/ Rrjetet sociale, “reklamë” për para false; Bëj pagesën, t’i sjell motoristi!
19/05/2022 20:30

Fiks Fare denoncoi mbrëmjen e së enjtes skemën e futjes së parave false në Shqipëri, ku grupet kriminale përdorin rrjete sociale për reklamim. Por, nëse deri dje këto grupe përdornin transferta në pikat e këmbimit valutor, sot ata përdorin pagesa në monedha virtuale, të cilat janë shumë të vështira për t'u gjurmuar nga organet ligjzbatuese. Gazetarët e emisionit investigativ faktuan me zë dhe figurë disa grupe dhe individë, të cilët "shisnin" para false. Por, këto grupe tashmë bashkëpunojnë me disa pika të këmbimit valutor, ku pagesa ndaj trafikantëve dhe falsifikatorëve bëhet me kriptovalutë. Në Shqipëri ekziston një treg i parave false, ku ato reklamohen ne rrjetet sociale për t'u shitur. Fiks Fare hyri në kontakt me personat që reklamonin para të falsifikuara në rrjetet sociale. Nëse bën një kërkim në rrjetin social 'Tik Tok' gjen dhjetëra faqe që të ofrojnë shitjen e eurove false. Mbrapa këtyre faqeve qëndrojnë persona që nuk identifikohen. Madje në këto adresa që tregtojnë euro false ekziston edhe një kurs këmbimi. Për blerjen e eurove false, duhet të paguash 15% -20% të vlerës. Në këto faqe për blerjen e 1 mije eurove false të kërkojnë të paguash 150- 200 euro. Skemat e pagesës janë dy: nëpërmjet kartave bankare ose nëpërmjet kriptovalutës. Shitësit e eurove false të premtojnë dërgim të shpejtë të mallit nëpërmjet korrierëve të tyre. Pasi kontakton në rrjetet sociale me këta shitës, ata të orientojnë për të komunikuar privatisht në platformën telegram, ku mendojnë se janë më të sigurt për t’u përgjuar apo identifikuar.

Fiks Fare, Episodi i plotë, 29 Qershor 2022
29/06 21:03
Fiks Fare, A e ndien populli kur të gjithë flasin në emër të tij? 29 Qershor 2022, Pjesa 1
29/06 21:02
Fiks Fare, Gazetares në lidhje Live i pëllet lopa, 29 Qershor 2022, Pjesa 3
29/06 21:00
Fiks Fare/ Shoqata e transportit nuk respekton licensën, shoferët: Nuk nisemi me 20 veta!
29/06 20:30
Fiks Fare/ Taks Forca kontroll pas sinjalizimit të Fiksit,” T’i hiqet licensa”
29/06 20:30
Fiks Fare/ A e ndien populli kur të gjithë flasin në emër të tij?
29/06 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Gazetares në lidhje Live i pëllet lopa
29/06 20:30
Fiks Fare/ “Kemi mbetur rrugëve, autobuzat nuk nisen pas orës 19:00”
29/06 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 28 Qershor 2022
28/06 21:03
Fiks Fare, A ka të drejtë gjithmonë gruaja, apo dhe burri ndonjëherë? 28 Qershor 2022, Pjesa 1
28/06 21:02
Fiks Fare, Vlonjati bie pre e mashtrimit në internet, paguan 20 mijë euro… 28 Qershor 2022, Pjesa 2
28/06 21:01
Fiks Fare, Fevziu kënaqet me protezat e gjokseve, 28 Qershor 2022, Pjesa 3
28/06 21:00
Fiks Fare/ A ka të drejtë gjithmonë gruaja, apo dhe burri ndonjëherë?
28/06 20:30
Fiks Fare/ “Jam sëmurë, dhuroj 720 mijë euro”, vlonjati bie pre e mashtrimit
28/06 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Fevziu kënaqet me protezat e gjokseve
28/06 20:30
Fiks Fare/ Pensionisti paguan 20 mijë euro për të përfituar 370 mijë euro
28/06 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 27 Qershor 2022
27/06 21:03
Fiks Fare,Pse t’i plotësojmë detyrat kur në EU i teket një vendi e vë veton? 27 Qershor 2022,Pjesa 1
27/06 21:02
Fiks Fare, Pedofili italian, veprime të turpshme para të miturës në banjo, 27 Qershor 2022, Pjesa 2
27/06 21:01
Fiks Fare, Deputeti: Me ndihmën ekonomike nuk ha dot as byrek në Lushnje! 27 Qershor 2022, Pjesa 3
27/06 21:00