Fiks Fare/ Regjistrat e Gjëndjes Civile të dëmtuar, ligji detyron qytetarët t’i drejtohen gjykatës
15/10/2021 20:30

Z. IlirTusha emigrant prej tri vitesh në Francë, I lindur në 1.4.1976 në Poliçan të Skraparit kërkon që të marrë një certifikatë personale nga Akti i Lindjes e cila jepet nga arkiva e Prefekturës në Çorovodë, por nuk mund ta marrë. Punonjëset e Gjendjeve Civile si në Poliçan dhe në Çorovodë i thonë se regjistri ku ruhen këto të dhëna është djegur në vitin 1997 dhe në këto kushte ai duhet të drejtohet në gjykatë për të marrë një vërtetim të tillë. Fiksi u interesua edhe në DPGJC se përse qytetarët duhet të hapin gjyq për një gjë që nuk është faj i tyre që ka ndodhur. Alketa Shpuza specialiste në Drejtorinë e Përgjithshme të Gjendjeve Civile të Shqipërisë në Ministrinë e Brendshme sqaron se neni 388, i Kodit Procedurës Civile ka parashikuar që këta persona duhet t'i drejtohen vetëm gjykatës për të marr këtë vërtetim. Edhe pse nuk është faj i qytetarëve znj. Shpuza pohon se nuk mund të veprojnë ndryshe pasi është në kundërshtim me ligjin. Zgjidhje për qytetarët të cilëve u janë djegur apo dëmtuar të dhënat në regjistra, është vetëm drejtimi në gjykatë.

Fiks Fare, Episodi i plotë, 7 Dhjetor 2021
07/12 21:03
Fiks Fare, Sali Berisha internoi kardiologët Milto dhe Margarita Kostaqi, 7 Dhjetor 2021, Pjesa 1
07/12 21:02
Fiks Fare, Kolegët: Promotor i mbledhjeve kundër Margaritës ishte Berisha, 7 Dhjetor 2021, Pjesa 2
07/12 21:01
Fiks Fare, Si u zhduk dosja “Margarita”, 7 Dhjetor 2021, Pjesa 3
07/12 21:00
Fiks Fare/ Sali Berisha internoi Margarita Kostaqin, rivalen që donte t’i zinte vendin!
07/12 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 6 Dhjetor 2021
06/12 21:03
Fiks Fare, Foltorja: O Sali, o hero, Amerika ty të do! Po si dhe ku e do? 6 Dhjetor 2021, Pjesa 1
06/12 21:02
Fiks Fare, Ilaçe kontrabandë në farmacitë e Tiranës, me çmime stratosferë, 6 Dhjetor 2021, Pjesa 2
06/12 21:01
Fiks Fare, Mamaja e Mitros këmbët përpjetë gjithë jetën, 6 Dhjetor 2021, Pjesa 3
06/12 21:00
Fiks Fare/ AKBPM: “Cipralex” 20 mg i paregjistruar në Shqipëri
06/12 20:30
Fiks Fare/ Investigimi i Fiks Fare, ilaçe kontrabandë pa pullën e agjencisë së barnave
06/12 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Mamaja e Mitros këmbët përpjetë gjithë jetën
06/12 20:30
Fiks Fare/ Foltorja: O Sali, o hero, Amerika ty të do! Po si dhe ku e do?
06/12 20:30
Fiks Fare/ Denoncimi/ Ciprolex 20 mg shitet kontrabandë me çmime stratosferë
06/12 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 3 Dhjetor 2021
03/12 21:03
Fiks Fare, Fshati Mgull në Kukës i izoluar, nuk ka urë! 3 Dhjetor 2021, Pjesa 1
03/12 21:02
Fiks Fare, Institucionet vartëse nuk ‘pyesin’ për rekomandimet e DRAP Fier, 3 Dhjetor 2021, Pjesa 2
03/12 21:01
Fiks Fare, Genardi e do nusen si Dajana, ta ngrejë në peshë, 3 Dhjetor 2021, Pjesa 3
03/12 21:00
Fiks Fare/ Fshati Mgull në Kukës i izoluar, nuk ka urë!
03/12 20:30
Fiks Fare/ Shkolla dhe ZVA nuk zbatojnë udhëzimet e DRAP
03/12 20:30