Fiks Fare/ Komuna shpërfill gjykatën, shpall fitues 5 herë të njëjtin operator të papërgjegjshëm
24/09/2021 20:30

Fiks Fare pak muaj me parë trajtoi problematikën e tenderit të ndërtimit të 15 Ujësjellësave në Komunën e Dragashit, Kosovë. Proçedura e tenderimit, ish zvarritur 4 vjet nga Institucionet qendrore dhe ato vendore, duke shpallur fitues operatorë të papërgjegjshëm. Shefi i prokurimeve të Komunës, Nuri Ismaili, pranoi që nëntë vendimet e Organit të Shqyrtimit të Prokurimeve janë të pazbatueshme pasi duhet të presin vendimin e Gjykatës së Apelit. Madje, specialistët e zyrës, thanë që ka edhe të fortë, nga lart, që po e mbajne peng këtë proces. Një muaj më vonë, Gjakata e Apelit, lë në fuqi vendimin e Gjykatës Themelore, duke rrezuar kërkesën e komunës Dragash si të pa bazuar në ligj, ndërsa aktvendimi i ankimuar u vëertetua si i drejtë dhe i ligjshëm. Pas vendimit të gjykatës, në muajin gusht, komuna ribëri edhe njëherë tenderin ku shpalli për të pestën herë radhazi fitues një operator i cili ishte velrësuar edhe më parë si i papërgjegjshem nga Organi i Shqyrtimit të Prokurimeve Kosovë. Duke i hapur kështu rrugën sërish ankimimeve dhe zvarritur sërisht procesin i cili mund të përfundojë edhe njëherë ne dyert e gjykatës.

Fiks Fare, Episodi i plotë, 26 Tetor 2021
26/10 21:03
Fiks Fare,Pse iu tek tani Berishës reformimi i PD-së, e jo kur ishte në krye? 26 Tetor 2021, Pjesa 1
26/10 21:02
Fiks Fare, Rrahin dhe kërcënojnë 78 vjeçaren, nusja e djalit ” do e helmoj”, 26 Tetor 2021, Pjesa 2
26/10 21:01
Fiks Fare, Rakipi “emërohet” shef i propagandës nga qeveria çame, 26 Tetor 2021, Pjesa 3
26/10 21:00
Fiks Fare/ “Çifti Shuli na shan e kërcënon pa shkak, dhunojnë plakën 78 vjeçare”
26/10 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Rakipi “emërohet” shef i propagandës nga qeveria çame
26/10 20:30
Fiks Fare/ 78 vjeçarja: Kam frikë se më helmon! Nusja: S’i ndyej duart me ty!
26/10 20:30
Fiks Fare/ Nëna i drejtohet fëmijëve minoren: Goditeni gjyshen, unë do e helmoj!
26/10 20:30
Fiks Fare/ Pas ndërhyrjes së Fiksit reagon policia e shërbimi social
26/10 20:30
Fiks Fare/ Pse iu tek tani Berishës reformimi i PD-së? Pse nuk e bëri kur ishte vetë në krye?
26/10 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 25 Tetor 2021
25/10 21:03
Fiks Fare, Opozitë nga jashtë, qytetarët: E kot, do i hanë ujqërit e vjetër! 25 Tetor 2021, Pjesa 1
25/10 21:02
Fiks Fare, Fitimet e Portit në Durrës i merr privati,investimet i bën shteti! 25 Tetor 2021, Pjesa 2
25/10 21:01
Fiks Fare, Aktori: Amerika do b…, ke b… që të rrish në Amerikë?! 25 Tetor 2021, Pjesa 3
25/10 21:00
Fiks Fare/ Monitorime/ Aktori: Amerika do b…, ke b… që të rrish në Amerikë?!
25/10 20:30
Fiks Fare/ Porti i Durrësit, “dhuratë” 5 mln euro firmës së Kontenierëve
25/10 20:30
Fiks Fare/ Rama sjell opozitën nga jashtë, qytetarët: E kot, do i hanë ujqërit e vjetër!
25/10 20:30
Fiks Fare/ Justifikimi i Portit: Mjetet 5 mln euro do i rimarrim pas 5 vitesh!
25/10 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 22 Tetor 2021
22/10 21:03
Fiks Fare, Fshati Kareç në Maminas furnizohet me 7.5 orë ujë në muaj, 22 Tetor 2021, Pjesa 1
22/10 21:02