Fiks Fare/ Kadastra nuk korigjon pasaktësitë në hartën dixhitale,qytetari sorollatet prej tre vitesh
18/06/2021 20:30

Todi Lulja nga Topoja e Fierit kërkon ndihmën e Fiks Fare pasi para tre vitesh ka dorëzuar hipotekën e shtëpisë në Kadastër për të rregulluar kjo e fundit gabimin e berë prej saj. Nga hedhja e hartave në sistemin e dixhitalizimit janë hasur pasaktësi në hartat treguese dhe ato të regjistrimit të pasurive. Kadastra Fier e ka futur si bllok kadastral procesin e përmirësimit të bllokut ku bën pjesë edhe shtëpia e zotit Lulja. Por kjo vonesë për të korigjuar pasaktësinë në hartën digitale ka ardhur si pajosë e mos koordinimit të dy institucioneve, Kadastrës dhe bashkisë. Pasi bashkia bën gjendjen faktike në terren dhe Kadastra i hedh në sistem në hartën dixhitale e cila pasqyrohet edhe në kartelat e pasurive të pajuatshme. Mirëpo në këto tre vite sipas Ervin Çelës, përgjegjës sektori pranë Kadastrës Fier , bashkia ka dërguar plot dy herë shkresa me gabime dhe jo në përputhshmëri me ligjin. Por sot me ligjin e ri, u shpreh përgjegjësi, brenda dy muajve i gjithë blloku 18 ku bën pjesë edhe z. Lulja do të pajisën me certifikimin e pasurive të tyre.

Fiks Fare, Episodi i plotë, 23 Korrik 2021
23/07 21:03
Fiks Fare, Fshati Llukan pa rrugë, pa kafshë shtëpiake merr ‘fund’, 23 Korrik 2021, Pjesa 1
23/07 21:02
Fiks Fare, Punonjësit e Ferrokromit pa pension, VKM s’përcakton profesionet, 23 Korrik 2021, Pjesa 2
23/07 21:01
Fiks Fare, Tenderat i marrin kompanitë që ndërtojnë para, 23 Korrik 2021, Pjesa 3
23/07 21:00
Fiks Fare/ Zgjidhet ngërçi, ministria bën riklasifikimin e profesioneve
23/07 20:30
Fiks Fare/ Punonjësit: Ligji na nxorri në pension, VKM nuk po na e jep!
23/07 20:30
Fiks Fare/ Në Llukan të Gjinarit nuk ka rrugë, pa kafshë shtëpiake merr ‘fund’
23/07 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Tenderat i marrin kompanitë që ndërtojnë para
23/07 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 22 Korrik 2021
22/07 21:03
Fiks Fare, Si të plas ‘buza’ në trafikun e Tiranës! 22 Korrik 2021, Pjesa 1
22/07 21:02
Fiks Fare, Pallati i dëmtuar i pabanueshëm.Ekspertiza, duhet rikonstruktuar, 22 Korrik 2021, Pjesa 2
22/07 21:01
Fiks Fare, Këngëtari: Mamit i them plake mos ta marr mësysh, 22 Korrik 2021, Pjesa 3
22/07 21:00
Fiks Fare/ Me ndërhyrjen e Fiksit, bashkia: Pallati do rikonstruktohet!
22/07 20:30
Fiks Fare/ Si të plas ‘buza’ në trafikun e Tiranës!
22/07 20:30
Fiks Fare/ Banorët në pritje: Të jetojmë apo jo në pallatin që dëmtoi tërmeti
22/07 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Këngëtari: Mamit i them plake mos ta marr mësysh
22/07 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 21 Korrik 2021
21/07 21:03
Fiks Fare, Varri nga varri 2 cm larg, Bashkia Elbasan nuk ka shkelje, 21 Korrik 2021, Pjesa 1
21/07 21:02
Fiks Fare, 1 jetë në pritje të kompensimit,Fiksi vë në lëvizje institucionet,21 Korrik 2021, Pjesa 2
21/07 21:01
Fiks Fare, Receta: Gatim me qiqra, pa qiqra! 21 Korrik 2021, Pjesa 3
21/07 21:00