Fiks Fare/ Kadastra Librazhd “falsifikon” hartën, bashkia Përrenjas i jep leje ndërtimi
30/06/2020 20:30

Në fund të mandatit të saj, ish kryetaria e Bashkisë Prrenjas Miranda Rira ka miratuar një leje ndërtimi, harta e së cilës ishte e falsifikuar. Leja e ndërtimit është dhënë për një godinë tre katëshe, në mes të pallateve, mbi ish strehimet e dikurshme. Banorët përreth e kanë kundërshtuar që në fillim këtë ndërtim por bashkia është justfikuar me faktin se leja është dhënë mbi pronë private. Ndërkohë, harta treguese është "falsifikuar" në kadastrën e Librazhdit, dhe nga gjerësia 5 m është bërë 9 m. Duke e shtrirë kështu ndërtimin në pronë publike. Ky fakt ka qëndruar deri në momentin kur banorët kërkuan pranë kadastrës një informacion mbi pasurinë dhe u zbulua se harta e parë ishte dhënë në kundërshtim me të dhënat faktike të pasurisë. Bashkia ka pezulluar punimet edhe po bën verfikime. Por këto verfikime Fiksi i bëri për 24 orë, pasi edhe vet kadastra e pranoi që harta që ka dalë nga institucioni i saj një vit më parë është dhënë gabim dhe është nul. Por nuk tregon se kush e ka deformuar hartën, apo kush mban përgjegjësi edhe pse në fund të saj është hartografi dhe është e miratuar nga ish përgjegjësi që sot nuk është më në punë

Fiks Fare, Ambulancat prej 3 vitesh pa internet, abuzim me fondet, 10 Korrik 2020, Pjesa 1
10/07 21:02
Fiks Fare, Gjiri i Lalzit/ ‘Male’ me plehra në pikun e sezonit, 10 Korrik 2020, Pjesa 2
10/07 21:01
Fiks Fare, Sazan Guri lëviz krevatin kur shkon në hotel, 10 Korrik 2020, Pjesa 3
10/07 21:00
Fiks Fare/ Monitorime/ Sazan Guri lëviz krevatin kur shkon në hotel
10/07 20:30
Fiks Fare/ Ambulanca prej 3 vitesh pa internet, mjeku: Abuzim me fondet
10/07 20:30
Fiks Fare/ Gjiri i Lalzit/ ‘Male’ me plehra në pikun e sezonit
10/07 20:30
Fiks Fare, Mbikalimet e Bypass-it të papërfunduar, banorët: Na izoluan! 9 Korrik 2020, Pjesa 1
09/07 21:02
Fiks Fare, Invalidi i dënuar me detyrim paraqitje, Fiksi zgjidh problemin, 9 Korrik 2020, Pjesa 2
09/07 21:01
Fiks Fare, Manjani shpjegon polet politike dhe k.. e kandarit, 9 Korrik 2020, Pjesa 3
09/07 21:00
Fiks Fare/ Monitorime/ Manjani shpjegon polet politike dhe k.. e kandarit
09/07 20:30
Fiks Fare/ Mbikalimet e Bypass-it të papërfunduar, banorët: 20 km për të shkuar te toka
09/07 20:30
Fiks Fare/ Invalidi i dënuar me detyrim paraqitjeje, Shërbimi i Provës: Do t’i dërgojmë specialist
09/07 20:30
Fiks Fare, Maqedoni/ Perlat e kandidatit për deputët, Afrim Gashi, 8 Korrik 2020, Pjesa 1
08/07 21:02
Fiks Fare, Resorti Montrelux në Korçë që përuruan ministrat,pa leje ndërtimi! 8 Korrik 2020, Pjesa 2
08/07 21:01
Fiks Fare, Peka: Genc Ruli i sjell fitoren PD-së, 8 Korrik 2020, Pjesa 3
08/07 21:00
Fiks Fare/ “Ky emision s’duhet të dalë”, biznesmeni legalizoi 3 objekte që s’ishin ndërtuar
08/07 20:30
Fiks Fare/ Resorti Montrelux në Korçë që përuruan ministrat, pa leje ndërtimi!
08/07 20:30
Fiks Fare/ Drejtoresha e Urbanistikës: Ndërtimet e reja në “Morava Resort”, pa lejen tonë
08/07 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Peka: Genc Ruli i sjell fitoren PD-së
08/07 20:30
Fiks Fare, Pse rri ngritur numri i infektimeve në vend? 7 Korrik 2020, Pjesa 1
07/07 21:02