Fiks Fare/ Justifikimi i postierit: Zonja nuk kishte kontributet shoqërore!
19/10/2021 20:30

Gazetarët e Fiks Fare kontaktojnë me postierin që ka shpërndarë pensionin në zonën e Dukagjinit, z.Nik Fusha. Ai thotë se në adresë të Zojë Probanaj ka shkuar pensioni i disa muajve në vitin 2006 dhe më pas i është ndërprerë. "Ka pasur mungesë kontributesh. Nuk ka derdhur kontribute dhe s'përfitonte pension. Madje, edhe ato që ka marrë, duhet t'i kthente mbrapsht" pohoi postieri. Ai pranoi se pensioni për Zojë Probanaj filloi pas vitit 2014, pasi më parë nuk përfitonte. Pas kësaj përgjigje, gazetarët e Fiks Fare shkojnë bashkë me 72-vjeçaren në Drejtorinë e Sigurimeve Shoqërore në Shkodër. Drejtoresha Violeta Staka nuk pranon që të japë intervistë, ndërsa i thotë punonjëses se gazetarët duhet të bëjnë një kërkesë për informacion, të cilin do e marrin pas 1 ore. Sigurimet Shoqërore na kthyen një përgjigje se zonja ka përfituar pensionin nga data 3 qershor 2006. Bashkëlidhur, na dërguan edhe një listë pagesë, ku rezulton se në emër të Zoje Probanaj ka kaluar në vijimësi pensioni duke filluar nga muaji qershor 2006 deri në ditët e sotme, pa asnjë ndalesë. Në këtë përgjigje thuhet se, për mospagesën e 8 viteve, është bërë kallëzim në Prokurorinë e Shkodrës edhe pse për pagesën e përfitimit të saj, përgjegjëse është Posta Shqiptare.

Fiks Fare, Episodi i plotë, 3 Dhjetor 2021
03/12 21:03
Fiks Fare, Fshati Mgull në Kukës i izoluar, nuk ka urë! 3 Dhjetor 2021, Pjesa 1
03/12 21:02
Fiks Fare, Institucionet vartëse nuk ‘pyesin’ për rekomandimet e DRAP Fier, 3 Dhjetor 2021, Pjesa 2
03/12 21:01
Fiks Fare, Genardi e do nusen si Dajana, ta ngrejë në peshë, 3 Dhjetor 2021, Pjesa 3
03/12 21:00
Fiks Fare/ Fshati Mgull në Kukës i izoluar, nuk ka urë!
03/12 20:30
Fiks Fare/ Shkolla dhe ZVA nuk zbatojnë udhëzimet e DRAP
03/12 20:30
Fiks Fare/ E hoqën nga pozicioni i mësueses para 1 viti, pas trajtimit në Fiks Fare i jepet e drejta
03/12 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Genardi e do nusen si Dajana, ta ngrejë në peshë
03/12 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 2 Dhjetor 2021
02/12 21:03
Fiks Fare, Ekskluzive/ Lidhja e Berishës me Enver Hoxhën, 2 Dhjetor 2021, Pjesa 1
02/12 21:02
Fiks Fare, Theri komshiun me thikë, gjykata dhe mjekët ligjorë shpëtojnë vrasësin, 2 Dhjetor 2021, Pjesa 2
02/12 21:01
Fiks Fare, I ftuari nxjerr lekët nga xhepi dhe i numëron live në emision, 2 Dhjetor 2021, Pjesa 3
02/12 21:00
Fiks Fare/ Arjana Rreli: Një Debilitas nuk mund të bëhet skizofren
02/12 20:30
Fiks Fare/ Mjekja e burgut: Vrasësi “top” nga mendja
02/12 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ I ftuari nxjerr lekët nga xhepi dhe i numëron live në emision
02/12 20:30
Fiks Fare/ Mjekët specialistë: Vrasësi nuk është skizofren
02/12 20:30
Fiks Fare/ Mjekët ligjor me recetat për sistemin tretës, vendosin diagnozën Skizofren
02/12 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 1 Dhjetor 2021
01/12 21:03
Fiks Fare, Lekë i ri, lekë i vjetër? Dilema që ngatërron shqiptarët, 1 Dhjetor 2021, Pjesa 1
01/12 21:02
Fiks Fare, Invalidëve s’u njihet libreza, bashkia u shton dhe një vërtetim, 1 Dhjetor 2021, Pjesa 2
01/12 21:01