Fiks Fare/ Gjykata Administrative do edhe 8 vite të gjykojë çështjet që ka në dorë
26/11/2021 20:30

Para pak ditësh, emisioni "Fiks Fare" transmetoi ankesën e zonjës Luljeta Kamberaj, e cila ankohej se prej rreth 5 vitesh ishte në pritje të datës së gjyqit në Gjykatën Administrative të Apelit në Tiranë. Luljeta thotë se ka qenë sanitare në Spitalin Rajonal të Vlorës dhe është hequr nga puna. Ka kundërshtuar këtë masë në gjykatë, ndërsa është dhënë edhe vendimi i Gjykatës Administrative të Vlorës. Ndërkohë, ka apeluar këtë vendim dhe prej 5 vitesh nuk ka dalë një datë gjyqi. Pas kësaj ankese, Fiks Fare i kërkoi një informacion Gjykatës Administrative të Apelit në Tiranë. Sipas përgjigjes, kjo gjykatë thotë se çështja e zonjës Luljeta është regjistruar në Gjykatën e Apelit në datën 25 maj 2017 dhe i ka kaluar për shqyrtim gjyqtares Blerona Hasa. Në këtë përgjigje thuhet se gjyqtarja Hasa po gjykon çështjet e regjistruara në muajin shtator të vitit 2016, duke zbatuar për shqyrtimin e tyre rendin kronologjik, me pikë referimi datën e regjistrimit. Nga verifikimet në sistem, rezulton se gjyqtarja Blerona Hasa ka aktualisht 3611 dosja që po presin të gjykohen prej saj dhe mesatarisht planifikon 30 çështje të reja në muaj. Ndërkohë, në Gjykatën e Apelit Administrativ janë në pritje për t'u gjykuar 17.913 çështje dhe aktualisht po gjykohen çështjet e regjistruara në muajin shtator të vitit 2016 e në vijim. Në përgjigje thuhet se në Gjykatën Administrative duhet të ishin 13 gjyqtarë, ndërkohë që janë vetëm 6. Sipas një përllogaritje të Fiks Fare, këta 6 gjyqtarë, të cilët gjykojnë 30 çështje në muaj, i duhen edhe 8.2 vite që të gjykojnë 17.913 çështjet që janë në këtë gjykatë.

Fiks Fare, Episodi i plotë, 20 Janar 2022
20/01 21:03
Fiks Fare, Pa bukë rrimë dhe pa ujë, vetëm pa politikë mos na lini! 20 Janar 2022, Pjesa 1
20/01 21:02
Fiks Fare, Noteri shkel ligjin dhe ikën në SHBA, klienti në rrugë në Shqipëri! 20 Janar 2022, Pjesa 2
20/01 21:01
Fiks Fare, Meta: Dua të lyej flokët, por nuk më lë Monika, 20 Janar 2022, Pjesa 3
20/01 21:00
Fiks Fare/ Mimoza Sadushi: Shkelje e noterit. Pas interesimit, zgjidhet problemi
20/01 20:30
Fiks Fare/ Shitësi e pranon: Unë i mora lekët! Gruaja e noterit: Është në SHBA
20/01 20:30
Fiks Fare/ “Bleva shtëpi, po noteri pa nxjerrë pronësia i kaloi lekët shitësit”
20/01 20:30
Fiks Fare/ Pa bukë rrimë dhe pa ujë, vetëm pa politikë mos na lini!
20/01 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Meta: Dua të lyej flokët, por nuk më lë Monika
20/01 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 19 Janar 2022
19/01 21:03
Fiks Fare, Apeloi për ndihmë në FB, ra pre e një mashtrimi që i kushtoi 730€, 19 Janar 2022, Pjesa 1
19/01 21:02
Fiks Fare, Ndërtuesi shet apartamentin 2 herë, zvarrit 12 vjet familjen për dokumentet! 19 Janar 2022, Pjesa 2
19/01 21:01
Fiks Fare, Debat me “erë” në Big Brother Vip, 19 Janar 2022, Pjesa 3
19/01 21:00
Fiks Fare/ Apeloi për ndihmë në FB, ra pre e një mashtrimi online që i kushtoi 730 euro
19/01 20:30
Fiks Fare/ Ndërtuesi pranon se e ka shitur 2 herë: Ti i ke dhënë të gjitha lekët
19/01 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Debat me “erë” në Big Brother Vip
19/01 20:30
Fiks Fare/ Qytetarja sorollatet prej 12 vitesh, ndërtuesi Lamçe: Mos më ngri zërin
19/01 20:30
Fiks Fare/ “Bleva apartament, ndërtuesi ia kishte shitur edhe dikujt tjetër”
19/01 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 18 Janar 2022
18/01 21:03
Fiks Fare, Erdogani s’e takoi, Meta në Lezhë tek varri Skënderbeut, 18 Janar 2022, Pjesa 1
18/01 21:02