Fiks Fare/ Fshatrat e Ersekës të harruar, vuajnë për pikën e ujit
25/09/2020 20:30

Fshatrat Mollas dhe Qinam të Kolonjës po boshatisen nga njerëzit. Shkak për largimin e tyre nga fshatrat janë jetesa e vështirë, pasii mungojnë investimet si në ujin e pishëm , në kanalizime dhe infrakstrukturë. Para viteve '90 në Mollas jetonin mbi 1000 banorë, në ditët e sotme në dimër nuk takon më shumë se 15-20 banorë. Në Qinam ka më shumë banorë dhe shkolla është e ndarë në klasa kolektive , pasi e kanë të pamundur që fëmijët t'i çojnë për shkollim në Ersekë. Në qendrën shëndetësore kanë një infermiere e cila punon vetëm në turnin e paradites. Pas këtij orari të sëmurët duhet t'u drejtohen qyteteve si Ersekës apo Korçës. Të dy këto fshatra problem kanë ujin e pishëm. Por administratori i UK Kolonjë u shpreh për Fiksin se brenda viti kalendarik 17 fshatra , ku në to edeh Mollasi me Qinamin do të furnizohen 24 orë me ujë.

Fiks Fare, Kur mëson matematikën tek SHQUP-i, 27 Tetor 2020, Pjesa 1
27/10 21:02
Fiks Fare, Mjekët nuk e vaksinuan, fëmija sot me shenja poliomeliti, 27 Tetor 2020,Pjesa 2
27/10 21:01
Fiks Fare, Murrizi as qent e lagjes nuk i ka pasur në PPSH, 27 Tetor 2020, Pjesa 3
27/10 21:00
Fiks Fare/ Mjekët nuk e vaksinuan, fëmija sot me shenja poliomeliti
27/10 20:30
Fiks Fare/ Kur mëson matematikën tek SHQUP-i
27/10 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Murrizi as qent e lagjes nuk i ka pasur në PPSH
27/10 20:30
Fiks Fare, Kush prek votën t’i pritet dora, po për parat e popullit? 26 Tetor 2020, Pjesa 1
26/10 21:02
Fiks Fare, Skandal/ Shefi i Rendit të Gjirokastrës vjedh naftën me bidonë, 26 Tetor 2020, Pjesa 2
26/10 21:01
Fiks Fare, Komuniteti LGBT, bie në dashuri me pastorin, 26 Tetor 2020, Pjesa 3
26/10 21:00
Skandali në Fiks Fare/ Shefi i Rendit të Gjirokastrës vjedh naftën me bidonë
26/10 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Komuniteti LGBT, bie në dashuri me pastorin
26/10 20:30
Fiks Fare/ Meta: Kush prek votën, t’i pritet dora! Po kush prek parat e popullit?
26/10 20:30
Fiks Fare, Fiksi bën me ‘vulë’ kryeplakun e Qesaratit, 23 Tetor 2020, Pjesa 1
23/10 21:02
Fiks Fare, Rindërtimi i shkollës, banorët denoncojnë në SPAK Bashkinë Durrës, 23 Tetor 2020, Pjesa 2
23/10 21:01
Fiks Fare, Shpëtim Nazarko flet për fshatin “Spiçkë”, 23 Tetor 2020, Pjesa 3
23/10 21:00
Fiks Fare/ Prej 15 vitesh nuk merrte legalizimin, Fiksi ia dorëzon për 15 ditë
23/10 20:30
Fiks Fare/ Fiksi bën me ‘vulë’ kryeplakun e Qesaratit
23/10 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Shpëtim Nazarko flet për fshatin “Spiçkë”
23/10 20:30
Fiks Fare/ Rindërtimi i shkollës, banorët denoncojnë në SPAK Bashkinë Durrës
23/10 20:30
Fiks Fare, Çmenden Rama e Meta, dëgjojnë zëra, 22 Tetor 2020, Pjesa 1
22/10 21:02