Fiks Fare/ Firma e pastrimit humb tenderin heq koshat, fshati mbulohet nga plehrat
18/06/2021 20:30

Mungesa e kazanëve të mbeturinave në fshatin Plug të Lushnjes për më shumë se një javë ka detyruar banorët që mbeturinat t'i hedhin në tokë . Shkak për mungesën e kontenierëve është bërë firma që prej 15 vitesh pastronte fshatin, por me humbjen e tenderit ajo ka tërhequr edhe kontenierët. Bashkia Lushnje nga ana e saj është munduar të pastrojë plehrat me aq mundësi sa ka, por që nuk ia del dot. Në këto kushte banorët u ankuan në Fiks Fare pasi është e pamundur të jetohet me plehrat nëpër këmbë. Fiksi iu drejtua Bashkisë Lushnje për të kuptuar diçka nga situata e krijuar. Drejtori i Shërbimeve Publike në bashki, z.Ergest Karkulli shprehet për Fiksin se situata e krijuar në fshatin Plug është si rrjedhojë e humbjes së tenderit nga firma që e pastronte territorin prej 15 vjetësh. Me ikjen e saj ajo tërhoqi edhe kontenierët e plehrave nga vendet përkatëse. Bashkia vetë ka rreth 360 kontenier dhe po mundohet ta ketë nën kontroll situatën shprehet drejtori. Ai shpjegon se nga ana e Bashkisë Lushnje është berë tenderi për pastrimin e këtyre territoreve dhe është shpallur firma fituese, por firmat e tjera pjesmarrëse në tender e kanë ankimuar e si pasojë pritet mbyllja e procedurave. Pyetjes se kur mund të marr fund kjo situatë z. Karkulli iu përgjigj se në fund të muajit problematika do jetë zgjidhur.

Fiks Fare, Episodi i plotë, 23 Korrik 2021
23/07 21:03
Fiks Fare, Fshati Llukan pa rrugë, pa kafshë shtëpiake merr ‘fund’, 23 Korrik 2021, Pjesa 1
23/07 21:02
Fiks Fare, Punonjësit e Ferrokromit pa pension, VKM s’përcakton profesionet, 23 Korrik 2021, Pjesa 2
23/07 21:01
Fiks Fare, Tenderat i marrin kompanitë që ndërtojnë para, 23 Korrik 2021, Pjesa 3
23/07 21:00
Fiks Fare/ Zgjidhet ngërçi, ministria bën riklasifikimin e profesioneve
23/07 20:30
Fiks Fare/ Punonjësit: Ligji na nxorri në pension, VKM nuk po na e jep!
23/07 20:30
Fiks Fare/ Në Llukan të Gjinarit nuk ka rrugë, pa kafshë shtëpiake merr ‘fund’
23/07 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Tenderat i marrin kompanitë që ndërtojnë para
23/07 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 22 Korrik 2021
22/07 21:03
Fiks Fare, Si të plas ‘buza’ në trafikun e Tiranës! 22 Korrik 2021, Pjesa 1
22/07 21:02
Fiks Fare, Pallati i dëmtuar i pabanueshëm.Ekspertiza, duhet rikonstruktuar, 22 Korrik 2021, Pjesa 2
22/07 21:01
Fiks Fare, Këngëtari: Mamit i them plake mos ta marr mësysh, 22 Korrik 2021, Pjesa 3
22/07 21:00
Fiks Fare/ Me ndërhyrjen e Fiksit, bashkia: Pallati do rikonstruktohet!
22/07 20:30
Fiks Fare/ Si të plas ‘buza’ në trafikun e Tiranës!
22/07 20:30
Fiks Fare/ Banorët në pritje: Të jetojmë apo jo në pallatin që dëmtoi tërmeti
22/07 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Këngëtari: Mamit i them plake mos ta marr mësysh
22/07 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 21 Korrik 2021
21/07 21:03
Fiks Fare, Varri nga varri 2 cm larg, Bashkia Elbasan nuk ka shkelje, 21 Korrik 2021, Pjesa 1
21/07 21:02
Fiks Fare, 1 jetë në pritje të kompensimit,Fiksi vë në lëvizje institucionet,21 Korrik 2021, Pjesa 2
21/07 21:01
Fiks Fare, Receta: Gatim me qiqra, pa qiqra! 21 Korrik 2021, Pjesa 3
21/07 21:00