Fiks Fare/ Eksperti: Mos paguani njerëz të panjohur, nuk bëheni të pasur pa punuar asnjë ditë!
20/01/2021 20:30

Në fakt, të tilla mashtrime janë të njohura edhe për institucionet ligjzbatuese. Policia ka bërë disa operacione, ku ka arrestuar disa shtetas me akuzën e mashtrimeve kompjuterike. Madje, janë bërë edhe disa apele për shqiptarët që të mos bëjnë pagesa te njerëz të panjohur, pasi janë mashtrime. Dhe, skema të tilla ka me dhjetëra në internet apo në rrjete sociale. Fiks Fare bisedoi me ekspertin Tomi Kallanxhi, i cili pohoi se "nuk mund të ngrihesh një ditë dhe të bëhesh i pasur pa punuar". Ai apelon të gjithë që të kenë kujdes, mos të paguajnë njërës me emra të dyshimtë, apo edhe në vende të Afrikës. Më tej shton se janë disa skema, si rasti konkret, i cili është tipik mashtrimi, apo edhe me ëhatsupp, facebook e instagram. Shqiptarët dërgojnë te persona të panjohur të dhëna personale apo bankare. Më pas, paguajnë edhe shuma për disbursime të shumave "të fituara".

Fiks Fare, 40 parti koalicion për zgjedhjet. A do ketë ndryshim? 25 Shkurt 2021, Pjesa 1
25/02 21:02
Fiks Fare, Vlorë/ Selia e PD-së në pronën e “trafikantëve” që akuzoi vetë, 25 Shkurt 2021, Pjesa 2
25/02 21:01
Fiks Fare, “Pse meshkujt dashurojnë kuçkat” libër me disa vëllime, 25 Shkurt 2021, Pjesa 3
25/02 21:00
Fiks Fare/ Monitorime/ “Pse meshkujt dashurojnë kuçkat” libër me disa vëllime
25/02 20:30
Fiks Fare/ 40 parti koalicion për zgjedhjet. A do ketë ndryshim?
25/02 20:30
Fiks Fare/ PD-ja në 2021 zhvendoset në “shtëpinë” e vëllezërve “kriminelë”
25/02 20:30
Fiks Fare/ PD-ja në 2018: Vëllezërit Murataj po pastrojnë paratë e klanit “Xhafa”
25/02 20:30
Fiks Fare, 30 vjet që ka ndërruar jetë, figuron në listat zgjedhore, 24 Shkurt 2021, Pjesa 1
24/02 21:02
Fiks Fare, Gabojnë në llogaritjen e tatimit të pagës, mjekes gjobë e largim, 24 Shkurt 2021, Pjesa 2
24/02 21:01
Fiks Fare, Herbalisti: Vaji i gjëmbit të gomarit rrit dëshirën seksuale, 24 Shkurt 2021, Pjesa 3
24/02 21:00
Fiks Fare/ 30 vjet që ka ndërruar jetë, por figuron në listat zgjedhore
24/02 20:30
Fiks Fare/ Mjekja 72 vjeçare: Nuk i bëra nder sekretares, më hoqën nga puna e më gjobitën
24/02 20:30
Fiks Fare/ Nëndrejtoresha e spitalit: Formula e përllogaritjes, gabim prej një viti
24/02 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Herbalisti: Vaji i gjëmbit të gomarit rrit dëshirën seksuale
24/02 20:30
Fiks Fare, Po këtë 2 mars a do e ngrejë popullin presidenti Meta? 23 Shkurt 2021, Pjesa 1
23/02 21:02
Fiks Fare,Punonjësi Konsullatës rreh qytetarët; Do t’ju thyej brinjët, dilni! 23 Shkurt 2021,Pjesa 2
23/02 21:01
Fiks Fare, Robert Alia dhëndër me pantallona të shkurtra, 23 Shkurt 2021, Pjesa 3
23/02 21:00
Fiks Fare/ “Dil që këtu”, tërhiqet zvarrë qytetarja brenda Konsullatës
23/02 20:30
Fiks Fare/ “Ik që këtu legen”, punonjësi shtyn nga shkallët qytetarin
23/02 20:30
Fiks Fare/ Po këtë 2 mars a do e ngrejë popullin presidenti Meta?
23/02 20:30