Fiks Fare/ Drejtoresha e ZVA-së: Shyqyr që ra termeti, u bënë me shkollë të re. Nxënësit të presin!
13/10/2021 20:30

Pas bisedave me drejtuesin e firmës së konraktuar gazetarët e Fiks Fare dhe prindërit e nxënësve ju drejtuan ZVA Kurbin ku u takuan me drejtoreshën e këtij institucioni Pashke Zefi. Kjo e fundit jashtë kameras u shpreh se shkolla e re po bëhet si përfundim. I kam kërkuar firmës herë pas here mjete shtesë transporti. Kam dy ditë që merem me kryetaren për ta vënë në dispozicion si shkollë. Tani që u bë shkolla prindërit humbin durimin, shyqyr që ra termeti dhe po bëhen me shkollë të re. Për pjesën e mungesës së mësuesve në mjete transporti për të shoqëruar nxënësit nga njëra shkollë në tjetrën tha se në dijenisë e saj mësuesit kanë qenë dhe se nuk mund tua hedhim mundin poshtë vetëm për një ditët që kanë munguar. Ajo shpehet se mësuesi duhet të komunikojë me prindërit dhe të dy palët bien në kompromis të përbashkët pasi shoqërimin e fëmijëve nuk mund a bëjë vetë ajo. Gjithashtu prindërve u premtoi se do të kenë një zgjidhje si për transportin ashtu edhe për mësuesin kujdestar në autobus. Ndërsa për procesin e zvarritjes së mos hapjes së dyerve të shkollës së re tha se në shkollë nuk shkohet me zor pse dua këta prindër dhe duhet t’I drejtoheshin bashkisë për të gjetur një pëgjigje. Nga zyra e Urbanistikës në bshkinë e Laçit drejtori I këtij institucioni Benard Palaj tha se shkolla është e mbaruar nga na ndërtimore, ka disa kushte teknike që duhen kontrolluar. Bashkia ka në dorë vetëm me procedurën e lejes së ndërtimit. Leja e ndërtimit është marrë në dhjetor dhe ka përfunduar si ndërtesë. Financimi është I UNDP. Po bëhen kontrollet e fundit të kaldajave me sistemin e ngrohjes dhe ftohjes. Ka një problematikë me lidhjen e energjisë elektirke, duhe të bëhet lidhja 3-fazorshe pasi linja e vjetër është e dobët, hapja e dyerve të kësaj shkolle nuk mund të vonohet më shumë se java që vjen.

Fiks Fare, Episodi i plotë, 19 Tetor 2021
19/10 21:03
Fiks Fare, I vjedhin pensionin për 8 vjet,ISSH ia hedh fajin Postës Shqiptare,19 Tetor 2021, Pjesa 2
19/10 21:01
Fiks Fare, “Përputhen”, djali i drejtohet vajzës: O vëlla… 19 Tetor 2021, Pjesa 3
19/10 21:00
Fiks Fare/ Monitorime/ “Përputhen”, djali i drejtohet vajzës: O vëlla…
19/10 20:30
Fiks Fare/ Denoncimi i 72-vjeçares: Më vodhën pension për 8 vite
19/10 20:30
Fiks Fare/ Justifikimi i postierit: Zonja nuk kishte kontributet shoqërore!
19/10 20:30
Fiks Fare/ Në përjashtimet e Berishës si kryetar partie, a u zbatua statuti i PD-së?
19/10 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 18 Tetor 2021
18/10 21:03
Fiks Fare, Yuri Kim detyra qeverisë, qytetarët: T’i luaj ‘fenë’ se ndryshe … 18 Tetor 2021, Pjesa 1
18/10 21:02
Fiks Fare, Skandal/ Tampon fals COVID-i për t’u futur në Burgun e Peqinit! 18 Tetor 2021, Pjesa 2
18/10 21:01
Fiks Fare, E ftuara: Tradhtia është çështje qejfi, 18 Tetor 2021, Pjesa 3
18/10 21:00
Fiks Fare/ Denoncimi nga burgu: Më thonë vdis, IEVP-ja private
18/10 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ E ftuara: Tradhtia është çështje qejfi
18/10 20:30
Fiks Fare/ Burrë e grua doktorë, nipi në farmaci, kushërira në kuzhinë
18/10 20:30
Fiks Fare/ Laboratori privat të jep përgjigjen e COVID-it pa e bërë
18/10 20:30
Fiks Fare/ Yuri Kim detyra qeverisë, qytetarët: T’i luaj ‘fenë’ se ndryshe …
18/10 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 15 Tetor 2021
15/10 21:03
Fiks Fare, Regjistrat e Gjëndjes Civile të dëmtuar, ligji penalizon qytetarët,15 Tetor 2021, Pjesa 1
15/10 21:02
Fiks Fare,Breshëri u dëmtoi mollët,ligji pengon bujqit, s’marrin dëmshpërblim,15 Tetor 2021, Pjesa 2
15/10 21:01
Fiks Fare, Sociologu: Femrat pas divorcit bëhen më të bukura, 15 Tetor 2021, Pjesa 3
15/10 21:00