Fiks Fare/ Bujqit: Kemi falimentuar, kërkojmë një ndihmë nga shteti!
15/10/2021 20:30

Në datën 19-20 shtator një breshër i fortë ka dëmtuar një sipërfaqe të shumë të madhe me mollë në fshatin Burimas të Njësisë Administrative Pojan, Bashkia Maliq. Bujqit janë shumë të shqetësuar se e gjithë puna e tyre ka shkuar dëm. "Ato ditë 80% e sasisë së mollës ishte për t'u futur në frigorifer, por breshëri na i ka prishur. Ne duam një ndihmë nga shteti, sepse dëmi për dylym shkon 300 mijë lekë (të vjetër) . Me ligj shteti nuk jep asgjë. Dëmi që m'u shkaktua mua në 3 ha tokë, shkon te 17 milion lekë dhe të njëjtin problem kemi çdo vit. Asnjë deputet nuk na vinë të shikojë se çfarë është bërë" shprehet njëri prej bujqëve. Fiks Fare intervistoi edhe Arben Dulellarin, Drejtori i Bujqësisë dhe Mbrojtjes së Konsumatorit, Bashkia Maliq i cili u shpreh se nga 125 ha tokë të mbjella 40 ha u dëmtuan nga breshëri. Nga këto rreth 18 ha janë dëmtuar në masën 70%, 15 ha në masën 40-50% dhe 7 ha në masën 20-30%. Fenomeni i breshërit në Fushën e Maliqit është i përvitshëm dhe ka shkaktuar dëme përherë. Ai u shpreh se janë mbajtur procesverbalet dhe pon diskutohet me Ministrinë e Bujqësisë nëse mund të bëhet gjë nga fondi i emergjencave për të dëmtuarit.

Fiks Fare, Episodi i plotë, 7 Dhjetor 2021
07/12 21:03
Fiks Fare, Sali Berisha internoi kardiologët Milto dhe Margarita Kostaqi, 7 Dhjetor 2021, Pjesa 1
07/12 21:02
Fiks Fare, Kolegët: Promotor i mbledhjeve kundër Margaritës ishte Berisha, 7 Dhjetor 2021, Pjesa 2
07/12 21:01
Fiks Fare, Si u zhduk dosja “Margarita”, 7 Dhjetor 2021, Pjesa 3
07/12 21:00
Fiks Fare/ Sali Berisha internoi Margarita Kostaqin, rivalen që donte t’i zinte vendin!
07/12 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 6 Dhjetor 2021
06/12 21:03
Fiks Fare, Foltorja: O Sali, o hero, Amerika ty të do! Po si dhe ku e do? 6 Dhjetor 2021, Pjesa 1
06/12 21:02
Fiks Fare, Ilaçe kontrabandë në farmacitë e Tiranës, me çmime stratosferë, 6 Dhjetor 2021, Pjesa 2
06/12 21:01
Fiks Fare, Mamaja e Mitros këmbët përpjetë gjithë jetën, 6 Dhjetor 2021, Pjesa 3
06/12 21:00
Fiks Fare/ AKBPM: “Cipralex” 20 mg i paregjistruar në Shqipëri
06/12 20:30
Fiks Fare/ Investigimi i Fiks Fare, ilaçe kontrabandë pa pullën e agjencisë së barnave
06/12 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Mamaja e Mitros këmbët përpjetë gjithë jetën
06/12 20:30
Fiks Fare/ Foltorja: O Sali, o hero, Amerika ty të do! Po si dhe ku e do?
06/12 20:30
Fiks Fare/ Denoncimi/ Ciprolex 20 mg shitet kontrabandë me çmime stratosferë
06/12 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 3 Dhjetor 2021
03/12 21:03
Fiks Fare, Fshati Mgull në Kukës i izoluar, nuk ka urë! 3 Dhjetor 2021, Pjesa 1
03/12 21:02
Fiks Fare, Institucionet vartëse nuk ‘pyesin’ për rekomandimet e DRAP Fier, 3 Dhjetor 2021, Pjesa 2
03/12 21:01
Fiks Fare, Genardi e do nusen si Dajana, ta ngrejë në peshë, 3 Dhjetor 2021, Pjesa 3
03/12 21:00
Fiks Fare/ Fshati Mgull në Kukës i izoluar, nuk ka urë!
03/12 20:30
Fiks Fare/ Shkolla dhe ZVA nuk zbatojnë udhëzimet e DRAP
03/12 20:30