Fiks Fare/ AREB Korçë: Fermerët të bëhen pjesë e skemave të sigurimit
15/10/2021 20:30

Fiks Fare u interesua edhe prane Agjencisë Rajonale të Ekstensionit Bujqësor, Qarkut Korçë. Ku drejtori Vullnet Gjolla shpjegoi se kushtet klimaterike kanë ndryshuar shumë kohët e fundit duke sjell dëme të mëdha në bujqësi. "Bujqit duhet të kenë parasysh se qeveria shqiptare ka lançuar në skemat kombëtare, por dhe ne skemat IPARD edhe sigurimin e pemëtoreve ne masën 50% të pagesës së principalit të sigurimit, që do të thotë që çdo fermer ka të drejt të aplikojë në skemat kombëtare. Në një nga skemat thuhet se kush ka dëshirën për të siguruar prodhimet e tyre bujqësore paguhet primi i sigurimit në masën 50% nga qeveria shqiptare, përveç asaj janë dhe skemat e IPARD e cila suvencionion në masën 50-60-65% për mbulimin me rrjetë të këtyre pemëtoreve. Këshilla që ne japim është që të aplikojnë në skemat qofshin ato të kombëtare apo të IPARD-it për të përfituar nga këto fonde, që japin qofshin nga fondet e qeverisë shqiptare apo të BE, sepse është vështirë që qeveria shqiptare të mbulojë të gjitha dëmet sa herë që ato krijohen' përfundoi z. Gjolla.

Fiks Fare, Episodi i plotë, 7 Dhjetor 2021
07/12 21:03
Fiks Fare, Sali Berisha internoi kardiologët Milto dhe Margarita Kostaqi, 7 Dhjetor 2021, Pjesa 1
07/12 21:02
Fiks Fare, Kolegët: Promotor i mbledhjeve kundër Margaritës ishte Berisha, 7 Dhjetor 2021, Pjesa 2
07/12 21:01
Fiks Fare, Si u zhduk dosja “Margarita”, 7 Dhjetor 2021, Pjesa 3
07/12 21:00
Fiks Fare/ Sali Berisha internoi Margarita Kostaqin, rivalen që donte t’i zinte vendin!
07/12 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 6 Dhjetor 2021
06/12 21:03
Fiks Fare, Foltorja: O Sali, o hero, Amerika ty të do! Po si dhe ku e do? 6 Dhjetor 2021, Pjesa 1
06/12 21:02
Fiks Fare, Ilaçe kontrabandë në farmacitë e Tiranës, me çmime stratosferë, 6 Dhjetor 2021, Pjesa 2
06/12 21:01
Fiks Fare, Mamaja e Mitros këmbët përpjetë gjithë jetën, 6 Dhjetor 2021, Pjesa 3
06/12 21:00
Fiks Fare/ AKBPM: “Cipralex” 20 mg i paregjistruar në Shqipëri
06/12 20:30
Fiks Fare/ Investigimi i Fiks Fare, ilaçe kontrabandë pa pullën e agjencisë së barnave
06/12 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Mamaja e Mitros këmbët përpjetë gjithë jetën
06/12 20:30
Fiks Fare/ Foltorja: O Sali, o hero, Amerika ty të do! Po si dhe ku e do?
06/12 20:30
Fiks Fare/ Denoncimi/ Ciprolex 20 mg shitet kontrabandë me çmime stratosferë
06/12 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 3 Dhjetor 2021
03/12 21:03
Fiks Fare, Fshati Mgull në Kukës i izoluar, nuk ka urë! 3 Dhjetor 2021, Pjesa 1
03/12 21:02
Fiks Fare, Institucionet vartëse nuk ‘pyesin’ për rekomandimet e DRAP Fier, 3 Dhjetor 2021, Pjesa 2
03/12 21:01
Fiks Fare, Genardi e do nusen si Dajana, ta ngrejë në peshë, 3 Dhjetor 2021, Pjesa 3
03/12 21:00
Fiks Fare/ Fshati Mgull në Kukës i izoluar, nuk ka urë!
03/12 20:30
Fiks Fare/ Shkolla dhe ZVA nuk zbatojnë udhëzimet e DRAP
03/12 20:30