Denoncimi i Fiks Fare/ Plumba dhe gjak mes ndërtuesve, 120 familje lihen në mes të rrugës!
13/01/2021 20:30

Fiks Fare denoncoi mbrëmjen e së mërkurës konfliktin mes dy ndërtuesve në Tiranë, të cilët kanë lënë në mes të rrugës plot 120 familje. Më 9 janar 2021, ditën e shtunë, në zonën e ish-parkut në kryeqytet ndodhi një konflikt, ku një person u dhunua, u rrah dhe gjakos nga dhjetëra persona. Disa ditë më pas, përkatësisht në datën 13 janar, në të njëjtën vend, ndodhi sërish një konflikt, kësaj herë me përdorimin e armëve. Dy persona u plagosën me armë zjarri, ndërtuesi Sino Llanaj dhe një kalimtar i rastit. Ndërkohë, u godit me sende të forta edhe një roje objekti. Po si qëndron e vërteta e këtij konflikti në këtë zonë? Pas ngjarjes së parë të 9 janarit, në redaksinë e "Fiks Fare", u ankuan dhjetëra banorë, të cilët kanë blerë apartamente në një kompleks ende në ndërtim në atë zonë. Sipas tyre, megjithëse kanë paguar shuma të mëdha, një konflikt mes ndërtuesit dhe investitorit, i ka lënë banorët në mes të rrugës. Ndërtuese e kompleksit është kompania "Star Construction", me pronar Albert Allmuça. Ndërkohë, investitor është kompania Llanar Ndërtim, me pronar z. Sino Llanaj. Gazetarët e Fiks Fare biseduan fillimisht me banorët që kanë blerë apartamente në këtë kompleks. Ata tregojnë se kanë disa vjet që kanë paguar për apartamentet dhe dyqanet, por nuk i posedojnë. Sipas tyre, Allmuça dhe Llanaj janë në konflikt me njëri tjetrin. Ata thonë se kanë kontrata porosie me z.Sino Llanaj, i kanë bërë te noterët. Paratë i kanë derdhur në bankë, sipas rregullave. Por, tani firma "Star Construction" nuk i lejon që të hyjnë brenda. Kjo kompani ka përfunduar apartamentet e saj dhe i ka futur klientët brenda në pallat, megjithëse s'ka dalë akti i kolaudimit të pallatit. Dhe, 120 familjet, që kanë blerë te z.Sino Llanaj nuk lejohen të futen në apartamente. "Këta mund të zgjasin konfliktin edhe 15 vjet. Po ne çfarë do të bëjmë, paguajmë kredira dhe qira. Askush nuk kujtohet për ne" thonë ata.

Fiks Fare,Apeli babait për vajzën me probleme në zemër:Më ndihmoni të jetojë! 22 Janar 2021, Pjesa 1
22/01 21:02
Fiks Fare,Jetojnë në kontenier se tërmeti iu prishi shtëpinë, vlerësohet DS2, 22 Janar 2021, Pjesa 2
22/01 21:01
Fiks Fare, Gratë e LSI-së për 96 ditë nuk do gatuajnë, 22 Janar 2021, Pjesa 3
22/01 21:00
Fiks Fare/ Tërmeti i prishi shtëpinë, 9-vjeçari: Shokët më tallin se jam i varfër e pa shtëpi!
22/01 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Gratë e LSI-së për 96 ditë nuk do gatuajnë
22/01 20:30
Fiks Fare/ Bashkia: Riekspertizën e bën vetëm Instituti i Ndërtimit
22/01 20:30
Fiks Fare/ Apeli babait për 14 vjeçaren me probleme në zemër: Më ndihmoni të jetojë!
22/01 20:30
Fiks Fare, Mjekët që gënjyen në 21 Janar, hipokritë nën betimin e Hipokratit, 21 Janar 2021, Pjesa 1
21/01 21:02
Fiks Fare, Bashkia Kuçovë investon 760 milion lekë për një shkollë pa ngrohje,21 Janar 2021, Pjesa 2
21/01 21:01
Fiks Fare, Krasta xhonglon për të kapur stilolapsin, 21 Janar 2021, Pjesa 3
21/01 21:00
Fiks Fare/ Kuçovë/ Investohen 760 milion lekë për një shkollë të re, pa ngrohje
21/01 20:30
Fiks Fare/ Bashkia Kuçovë: Do blejmë kaldajë me buxhetin që do miratohet këto ditë
21/01 20:30
Fiks Fare/ Popullit shqiptar këngë për udhëheqësit e vendit dhe ata të huaj
21/01 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Krasta xhonglon për të kapur stilolapsin
21/01 20:30
Fiks Fare/ Mjekët që gënjyen në 21 Janar, hipokritë nën betimin e Hipokratit
21/01 20:30
Fiks Fare, Si dallohet një politikan nëse është i djathtë apo i majtë? 20 Janar 2021, Pjesa 1
20/01 21:02
Fiks Fare, ‘Do vdes,dhuroj 985.000 €’,sms që mashtroi familjen. Paguan 370 €! 21 Janar 2021, Pjesa 2
20/01 21:01
Fiks Fare, Manushit i merret goja: K… ditë para derbit, 20 Janar 2021, Pjesa 3
20/01 21:00
Fiks Fare/ Monitorime/ Manushit i merret goja: K… ditë para derbit
20/01 20:30
Fiks Fare/ “Po vdes, dua të dhuroj 985.000 €”, familja mashtrohet duke paguar disbursim 370 €!
20/01 20:30