112 veprat e Sali Shijakut/ Për herë të parë ekspozohen edhe 12 nudot në vizatim të piktorit
08/04/2021 19:54

Ekspozita prezanton 112 vepra të piktorit Sali Shijaku, në vizatime, pikturë dhe skulpturë. Këto vepra kanë secila individualitetin e saj, por një pjesë e madhe e tyre përbëjnë tema të cilat piktori i ka trajtuar përgjatë gjithë jetës tij si artist. Po ashtu ekspozohen për herë të parë 12 nudo në vizatim të piktorit Sali Shijaku, realizuar në harkun kohor të viteve 2000 – 2010. Mjeshtri është magjepsur 25 vjet nga ‘Zanat’ që dalin në dritë që nga viti 1980 e rrugëtojnë deri në vitin 2005. Në këtë ekspozitë do të jenë prezente edhe figurat Homerike që piktori i ka trajtuar shpesh gjatë jetës së tij artistike. Nuk mund të mungonin edhe 5 autoportrete të piktorit.Ndërsa ne skulpturë vepra më e spikatur në zhanrin e skulpturës veçohet monumenti i “Lirisë”, portretizimi i Shqipërisë. Veprat e Sali Shijakut ndodhen në shumë vende të botës dhe sot janë pjesë e koleksioneve të koleksionistëve brenda dhe jashtë Shqipërisë. Ekspozita do të jetë e hapur në COD deri më 23 maj.

Në përkujtim të Edith Durham/ Botimi i Muzeut Kombëtar në 75 vjetorin e ndarjes së saj nga jeta
09/04 20:04
112 veprat e Sali Shijakut/ Për herë të parë ekspozohen edhe 12 nudot në vizatim të piktorit
08/04 19:54
Kur Italia pushtonte Shqipërinë/ 7 prill 1939, rezistenca e vetme në Durrës dhe Shkodër
07/04 19:58
“ABC-ja”, rikthehet tek Mësonjtorja/ Në muze rikthehen edhe bankat historike. Reagimi pas protestave
07/04 15:35
“Spiderman” i Ardian Isufit/ Ekspozita, heroi i mirë është zëvendësuar nga një ujk kërcënues
06/04 15:47
Instalacioni i Oltsen Gripshit/ Titullohet “Koha” dhe është vendosur në qytetin e Durrësit
05/04 15:33
Ekspozita e fëmijëve autikë/ “Edhe unë jam një vepër arti” hapet në qytetin e Shkodrës
03/04 19:57
Ekspozita e Helidon Halitit/ Piktura, portrete dhe autoportrete të realizuara gjatë pandemisë
02/04 20:00
“Kryqëzimi i tokës” i Gurakuqit/ Regjisori i njohur vjen me botimin e ri në prozë e poezi
02/04 12:43
Përkujtohet Pjetër Gaci/ Kompozitori i njohur shkodran sot do të festonte 90 vjetorin e lindjes
31/03 19:58
Posterat e propagandës/ Studimi i Rubens Shimës për 150 posterat në kohë të ndryshme
30/03 19:57
Muze për Sterjo Spassen/ Projekt shqiptaro-maqedonas në shkollën në Pustec ku mësoi shkrimtari
30/03 12:34
Bujtinat, zgjedhje e fundjavës/ Vizitorët në fshatrat e Tepelenës dhe Përmetit
28/03 18:58
“Artkand”/ Në episodin e fundit u prezantuan 4 vepra të reja që do qëndrojnë në ankand për 1 javë
28/03 17:54
Pikëllimi dhe drita e poetëve/ Sonte në Exclusive, dy lirikët, Frederik Rreshpja dhe Fatos Arapi
28/03 09:53
Luran Ahmeti humb jetën nga Covid/ Aktori shqiptar nga Shkupi,46 vjeç, nuk i mbijetoi dot infektimit
26/03 15:34
Festivali i 11, sprova e fundit e lirisë/ Exclusive, sjell sonte rrëfimin e protagonistëve
21/03 12:14
Edicioni i 9 i ICT Awards/ Eventi mbështetet nga fondacioni “Dritan Hoxha”
20/03 12:47
Çmimet e festivalit “Moisiu on line”/ Më e mira shfaqja “Galaksia” e teatrit tonë kombëtar
18/03 19:59
Botimet për arbëreshët/ Botohen 4 librat e parë. Njëri i kushtohet De Radës
18/03 12:30