Vitrina e librit/ Rrobaqepsja e Parisit- Natasha Lester – 13 Nëntor 2022
13/11/2022 20:30

Natasha Lester; është historia magjepsëse, e marrëdhënies së veçantë midis një gjysheje dhe mbesës së saj, ndërsa ato përpiqen të shërojnë dhimbjen e së kaluarës. Estella Bissette detyrohet të largohet nga Franca ndërsa gjermanët përparojnë. Ajo është nisur për në Manhattan me disa franga, një valixhe, makinën e saj të qepjes dhe një ëndërr: të ketë atelienë e saj. Si zhvillohen ngjarjet? -Meloditë e popullit tim- Xhovani Luci; Mjeshtri Robert Radoja ka realizuar me një deshirë dhe përkujdesje të veçantë pjesën më të madhe të këtyre lirikave, siç janë lirikat e At Viçenc Prendushit, “A vjen për mu pranvera”, lirika e famshme “Kaçurrelat e tu” të Gac Çunit apo ato të fillim-viteve 1900 me krijimtarinë e At Vinçenc Prendushi, Kardinal Mikel Koliqit, etj. Por si lindi ky libër? -Liqeni ne mes te detit- Durim Taci; Cfarë e ka bërë botën të jetë kaq e komplikuar dhe njëherësh vulnerabël ndaj stuhive që asaj i vërviten mbi krye? Përse nuk është e lehtë të ndërtosh një raport të ndërsjelltë mes individit dhe shoqërisë? Shkrimtari është i pari nga kjo kategori mendimtarësh që nuk e gjen aspak veten në morinë e pafund të erërave që përcjellin jetën në planet. “Liqeni në mes të detit”, a tingëllon një shprehje si në një vend paradoks?

Vitrina e librit/ Sonatë në Aushvic – Luize Valente
22/01 20:30
Vitrina e librit/ Sonatë në Aushvic- Luize Valente – 22 Janar 2023
22/01 20:30
Vitrina e librit/ Bonavia – Dragan Velikic
22/01 20:30
Vitrina e librit/ Lindur së prapthi- Rita Petro – 15 Janar 2023
15/01 20:30
Vitrina e librit/ Aria, hidh e prit- Valbona Banka
15/01 20:15
Vitrina e librit/ Lindur së prapthi – Rita Petro
15/01 20:15
Vitrina e librit/ Lindur së prapthi- Rita Petro; vjen si një roman letraro -biografik
15/01 18:00
Vitrina e librit/ Provinca- Liridon Mulaj; një shkrimtar i ri, në kërkim të suksesit
08/01 20:15
Vitrina e librit/ Provinca- Liridon Mulaj; një shkrimtar i ri, në kërkim të suksesit
08/01 20:15
Vitrina e librit/ Love- Skënder Sherifi; një libër që flet për dashurinë
08/01 20:15
Vitrina e librit/ Provinca- Liridon Mulaj; Një roman metafizik për ndryshimet mes dy kulturave
08/01 18:00
Vitrina e librit/ Sekretet e familjes Tajd; Hannah Richell- Çdo familje ka sekretet e saj
25/12 20:15
Vitrina e librit/ Sekretet e familjes Tajd; Hannah Richell – 25 Dhjetor 2022
25/12 20:15
Vitrina e librit/ “Motra prej dëbore” është një histori Krishtlindjesh, që në 24 kapituj
25/12 20:15
Vitrina e librit/ Sekretet e familjes Tajd; Hannah Richell
25/12 18:00
Vitrina e librit/ Kolë Idromeno, themeluesi i artit shqiptar- Eleni Laperi – 18 Dhjetor 2022
18/12 20:45
Vitrina e librit/ Kolë Idromeno, themeluesi i artit shqiptar – Eleni Laperi
18/12 18:00
Vitrina e librit/ Nesër e përgjithmonë – Ermal Meta; Kantautor, polinstrumentist
11/12 20:15
Vitrina e librit/ Naim Frashëri, në historiografinë letrare shqipe – Irma Sokoli
11/12 20:15
Vitrina e librit/ Nesër e përgjithmonë- Ermal Meta; autori u jep tingull mendimeve personale
11/12 20:15