Vitrina e librit/ Lulëkuqe tetori- Sylvia Plath; në hyrjen e librit “Ariel” të Sylvia Plath
14/08/2022 20:30

Botuar vetëm dy vite pas vetvrasjes së saj, poeti amerikan Lowell pati shkruar: në këto poezi Silvia është vetvetja, dicka imagjinare, rinore dhe kaq delikate, madhërisht hipnotike. Lowell e pat takuar Sylvian gjatë seminareve, të cilat poetja e bukur i ndiqte rregullisht. Ai kujton atmosferën që krijonte ajo rreth vetes: një ajër cmendurisht të ndezur. “Lulëkuqe tetori” janë një grumbull poezish të saj që na vijnë në gjuhën shqipe… Po cfarë janë këto lulëkuqe? Dhe përse në tetor kur të gjithë e dimë se kjo lloj lule nuk cel në vjeshtë?

Vitrina e librit/ BU- Si nuk u bëra anëtar i Bibliotekës Universale
02/10 20:30
Vitrina e librit/ Banaliteti i së keqes- Hannah Arendt
02/10 20:30
Vitrina e librit/ BU- Si nuk u bëra anëtar i Bibliotekës Universale- 2 Tetor 2022
02/10 20:30
Vitrina e librit/ BU- Si nuk u bëra anëtar i Bibliotekës Universale- Virgjil Muci
02/10 18:00
Vitrina e librit/ Përtej dritares ishte nata- Nasi Lera
25/09 20:30
Vitrina e librit/ Ambasadorët amerikanë në Shqipëri- Roland Qafoku – 25 Shtator 2022
25/09 20:30
Vitrina e librit/ Ambasadorët amerikanë në Shqipëri
25/09 20:30
Vitrina e librit/ Ambasadorët amerikanë në Shqipëri- Roland Qafoku
25/09 18:00
Vitrina e librit/ Elizabeta dhe të tjerat- Eva Grippa; Imazhi i saj
18/09 20:30
Vitrina e librit/ 100 Vjet Tirana në pikturë- Ylli Drishti; Autori sjell një album pikturash
18/09 20:30
Vitrina e librit/ 100 Vjet Tirana në pikturë- Ylli Drishti – 18 Shtator 2022
18/09 20:30
Vitrina e librit/ 100 Vjet Tirana në pikturë- Ylli Drishti
18/09 18:00
Vitrina e librit/ Kosherja- Camilo José Cela; Në Spanjën e pas Luftës Civile – 11 Shtator 2022
11/09 20:30
Vitrina e librit/ Kosherja- Camilo José Cela; Në Spanjën e pas Luftës Civile
11/09 20:15
Vitrina e librit/ Motrat e Aushvicit- Roxane Iperen; 8 muaj pasi pushtimit të Polonisë nga Gjermania
11/09 20:15
Vitrina e librit/ Kosherja -Camilo José Cela; Si në një koshere të vërtetë
11/09 18:00
Vitrina e librit/ Puthja e Amazonës- Mira Meksi; Një grua e re sfidon vdekjen
04/09 20:45
Vitrina e librit/ Krishti është ndalur në Eboli- Carlo Levi; Carlo Levi – 22 Shtator 2022
04/09 20:45
Vitrina e librit/ Krishti është ndalur në Eboli- Carlo Levi; romani tregon
04/09 20:45
Vitrina e librit/ Krishti është ndalur në Eboli- Carlo Levi; romani mbart një nivel të lartë
04/09 18:00