Vitrina e librit/ Imaret, nën hijen e kullës së sahatit- Janis Kalpuzos
30/10/2022 20:30

Arta në vitin 1854. Periudha e pushtimin Osman; dy djem, Londo dhe Nexhipi, që bëhen më pas miq si vëllezër, lindin në të njëjtën natë. Por jeta më pas ka destinin e saj; rrengje fëmijërore, dashuria për vëllezërit binjakë hebrenj, figurat e dy nënave dhe mbrëmjet e vallëzimit, kafenetë Aman; luftë me gurë nga njëra anë, Ramazani, hamamet, prostitucioni, shkishërimet, cifcinj dhe cifligarët nga ana tjetër. Cfarë nuk ka në “Imaret-in” e Janis Kalpuzos- rrugacë të asaj periudhe, nacionalizëm dhe intolerancë, pasuri dhe mjerim, jetë të ëmbël por dhe të hidhur. Të gjitha këto në imaretin e Zotit, nën hijen e sahatit që tregon orët e një dite nën jetën otomane. Një ishull ku jetohet bukur por dhe keq nëse nuk kupton sekretin e kohës. Cili paska qenë ai?

Vitrina e librit/ Manovra e Mbretëreshës- Walter Tavis
05/02 20:30
Vitrina e librit/ Tesla, një portret mes maskave- Vladimir Pistalo
05/02 20:30
Vitrina e librit/ Tesla, një portret mes maskave- Vladimir Pistalo – 05 Shkurt 2023
05/02 20:30
Vitrina e librit/ Tesla, një portret mes maskave- Vladimir Pistalo; Është një roman letraro
05/02 18:00
Vitrina e librit/ Shqipëria në dy kohë – Vangjush Saro
29/01 20:30
Vitrina e librit/ Në besë të tatuazhit tënd- Andreas Dushi; Nëse një njeri gjen arsyet
29/01 20:30
Vitrina e librit/ Në besë të tatuazhit tënd – Andreas Dushi – 29 Janar 2023
29/01 20:30
Vitrina e librit/ Në besë të tatuazhit tënd – Andreas Dushi; është një roman që sjell legjendën
29/01 18:00
Vitrina e librit/ Sonatë në Aushvic – Luize Valente
22/01 20:30
Vitrina e librit/ Sonatë në Aushvic- Luize Valente – 22 Janar 2023
22/01 20:30
Vitrina e librit/ Bonavia – Dragan Velikic
22/01 20:30
Vitrina e librit/ Lindur së prapthi- Rita Petro – 15 Janar 2023
15/01 20:30
Vitrina e librit/ Aria, hidh e prit- Valbona Banka
15/01 20:15
Vitrina e librit/ Lindur së prapthi – Rita Petro
15/01 20:15
Vitrina e librit/ Lindur së prapthi- Rita Petro; vjen si një roman letraro -biografik
15/01 18:00
Vitrina e librit/ Provinca- Liridon Mulaj; një shkrimtar i ri, në kërkim të suksesit
08/01 20:15
Vitrina e librit/ Provinca- Liridon Mulaj; një shkrimtar i ri, në kërkim të suksesit
08/01 20:15
Vitrina e librit/ Love- Skënder Sherifi; një libër që flet për dashurinë
08/01 20:15
Vitrina e librit/ Provinca- Liridon Mulaj; Një roman metafizik për ndryshimet mes dy kulturave
08/01 18:00
Vitrina e librit/ Sekretet e familjes Tajd; Hannah Richell- Çdo familje ka sekretet e saj
25/12 20:15