Vitrina e librit/ Historia e fotografisë shqiptare (1865 -2000)- Ermir Hoxha – 14 Gusht 2022
14/08/2022 20:30

150 vite histori e fotografisë shqiptare, që nga shkrepja e parë e vitit 1865 nga Pjetër Marubi dhe deri në vitet 2000, pasqyrohen 60 autorë dhe mbi 200 imazhe përfaqësuese. Vitet ‘20- ‘30 njihen si periudha e artë e fotografisë shqiptare por me mjaft interes në këtë botim është edhe fotografia pas L.II.B. Fenomenet janë elemente të rëndësishme në këtë studim, si retushimi, përdorimi i fotografisë për propagandë, apo ritet e ndryshme që pasqyrohen në cikle të caktuara. - Vitrina e librit/ Lulëkuqe tetori- Sylvia Plath; "Lulëkuqe tetori" është një poezi melankolike që fokusohet tek bukuria natyrore. Autorja megjithëse nuk i sheh, i ndjen lulet të jenë çelur në tetor. Atëherë kur ato zakonisht nuk lulëzojnë. Sylvia Plath përshkruan nëpërmjet ndjenjës kontrastin mes jetës dhe vdekjes. Kjo është një poezi ku kuptimi humbet lehtësisht në përshkrim, por në thelb, duket se poetja dallon vijën që ndan jetën nga vdekja.

Vitrina e librit/ Përtej dritares ishte nata- Nasi Lera
25/09 20:30
Vitrina e librit/ Ambasadorët amerikanë në Shqipëri- Roland Qafoku – 25 Shtator 2022
25/09 20:30
Vitrina e librit/ Ambasadorët amerikanë në Shqipëri
25/09 20:30
Vitrina e librit/ Ambasadorët amerikanë në Shqipëri- Roland Qafoku
25/09 18:00
Vitrina e librit/ Elizabeta dhe të tjerat- Eva Grippa; Imazhi i saj
18/09 20:30
Vitrina e librit/ 100 Vjet Tirana në pikturë- Ylli Drishti; Autori sjell një album pikturash
18/09 20:30
Vitrina e librit/ 100 Vjet Tirana në pikturë- Ylli Drishti – 18 Shtator 2022
18/09 20:30
Vitrina e librit/ 100 Vjet Tirana në pikturë- Ylli Drishti
18/09 18:00
Vitrina e librit/ Kosherja- Camilo José Cela; Në Spanjën e pas Luftës Civile – 11 Shtator 2022
11/09 20:30
Vitrina e librit/ Kosherja- Camilo José Cela; Në Spanjën e pas Luftës Civile
11/09 20:15
Vitrina e librit/ Motrat e Aushvicit- Roxane Iperen; 8 muaj pasi pushtimit të Polonisë nga Gjermania
11/09 20:15
Vitrina e librit/ Kosherja -Camilo José Cela; Si në një koshere të vërtetë
11/09 18:00
Vitrina e librit/ Puthja e Amazonës- Mira Meksi; Një grua e re sfidon vdekjen
04/09 20:45
Vitrina e librit/ Krishti është ndalur në Eboli- Carlo Levi; Carlo Levi – 22 Shtator 2022
04/09 20:45
Vitrina e librit/ Krishti është ndalur në Eboli- Carlo Levi; romani tregon
04/09 20:45
Vitrina e librit/ Krishti është ndalur në Eboli- Carlo Levi; romani mbart një nivel të lartë
04/09 18:00
Vitrina e librit/ Karremi i Putinit- Jessika Aro; Vendosi të largohej nga atdheu i saj
28/08 20:45
Vitrina e librit/ Në kufijtë e mallit dhe brengës- Dorit Rabyan; Atje ne Nju Jork
28/08 20:45
Vitrina e librit/ Në kufijtë e mallit dhe brengës- Dorit Rabyan; Atje në Nju Jork- 28 Gusht 2022
28/08 20:45
Vitrina e librit/ Brixhërtonët 2- Julia Quinn; Familja Brixhërton me dramat dhe romancat e saj
21/08 21:00