Top Channel/ “Artkand”.Prezantohet “Vajza me Lule” e autorit Abdurrahim Buza, një vepër e vitit 1982
18/04/2021 12:32

Episodi i shtatë i Artkand ka filluar me një vepër surprizë. Vajza me Lule e autorit Abdurrahim Buza, një vepër e vitit 1982, u prezantua për publikun me çmimin fillestar 6000 euro. Vepra është e përmasave 24x33cm dhe e teknikës vaj në fajazit. Kjo e gjetje e programit ka pasur menjëherë interesimin e publikut. Abdurrahim Buza është një nga personalitetet më origjinale të artit shqiptar dhe kjo vepër mban firmën e artistit me penelatat e shpejta dhe gamën koloristike. Spiro Kristo u prezantua në program nëpërmjet veprës, Festivalistet, me çmimin fillestar 4500 euro. 100×95 cm, e vitit 1988, nëpërmjet teknikës vaj në kanavacë. Motivet e Festivalit të Gjirokastrës pasqyrohen në tablo, me larmishmërinë e kostumeve dhe me sfondin e shtëpive karakteristike të Gjirokastrës. Andon Kuqai, i konsideruar si kritiku i parë i arteve figurative, u prezantua me akuarelin Peizash Fshati me cmimin fillestar 1200 euro Një vepër me përmasa 26x31cm.

Top Channel/ Pikturat e Shpëtim Kërçovës/ Autori vjen me ekspozitën e tij më të madhe personale
10/05 19:57
Top Channel/ Galeria “Artkand”, në episodin e dhjetë u prezantuan 6 vepra të reja
09/05 12:29
Top Channel/ “Exlusive”, rrugëtimi i Luan zhegut, një dokumentar për kantautorin e njohur shqiptar
09/05 11:52
Top Channel/ Ditari intim i ulqinakes, hapet në Shkodër ekspozita e Vahida Hasanaga Nimanbegu
03/05 15:28
Top Channel/ Veprat e Artkand, mbi 50 vepra e shitje çdo javë
02/05 12:38
Top Channel/ Piktori i dritës dhe natyrës, sot “Exclusive” për Zef Kolombin
02/05 10:52
Top Channel/ Pikturat murale/ Godinat e braktisura në ish uzinën e sodën në Vlorë marrin jetë
01/05 19:56
Top Channel/ Biblioteka e Lumo Skëndos, ekspozohet në ditën botërore të Librit
23/04 19:34
Top Channel/ “Ditët e Librit”/ Do të vijnë në shqip 6 libra të rëndësishëm të letërsisë europaine
21/04 20:02
Top Channel/ “Love” triumfon në SHBA/ Genti Kame u shpall aktori më i mirë protagonist
20/04 19:59
Top Channel/Vajza që zgjodhi gdhendjen. Ekspozitë në 75-vjetorin e Liceut
19/04 12:38
Top Cahnel/ Galeria “Artkand”/ Prezantohet “Vajza me Lule” e autorit Abdurrahim Buza
18/04 20:19
Top Channel/ “Artkand”.Prezantohet “Vajza me Lule” e autorit Abdurrahim Buza, një vepër e vitit 1982
18/04 12:32
Top Channel/ Shkodra në një ekspozitë/ Fotografitë me banesat tradicionale qindra vjeçare
17/04 20:09
Top Channel/ Ekspozita e shpresës/ Përjetimi i Najada Hamzës në një vit pandemik
16/04 19:58
Galeria “Artkand”, gjashtë episode, mbi 36 vepra të prezantuara dhe gjashtë shitje deri tani
11/04 13:09
Në përkujtim të Edith Durham/ Botimi i Muzeut Kombëtar në 75 vjetorin e ndarjes së saj nga jeta
09/04 20:04
112 veprat e Sali Shijakut/ Për herë të parë ekspozohen edhe 12 nudot në vizatim të piktorit
08/04 19:54
Kur Italia pushtonte Shqipërinë/ 7 prill 1939, rezistenca e vetme në Durrës dhe Shkodër
07/04 19:58
“ABC-ja”, rikthehet tek Mësonjtorja/ Në muze rikthehen edhe bankat historike. Reagimi pas protestave
07/04 15:35