Pikëllimi dhe drita e poetëve/ Sonte në Exclusive, dy lirikët, Frederik Rreshpja dhe Fatos Arapi
28/03/2021 09:53

“Më duhet të pranoj që unë kam qenë gjithmonë i braktisur”, ka pohuar Frederik Rreshpja në vitin 1998. Fati i kishte rezervuar shumë dhjetorë në jetën e tij. Akull dhe dimër në larmishmërinë e stinëve të saj. I burgosur, i ringritur me një tis bohemi e me magjinë për të shndërruar në art në zakonshmen, Rreshpja mbetet një poet i rrallë. “Ai ka qenë një lirik i mirëfilltë“, tha Bardhyl Londo. “Shqipëria nuk është fort e dashur me artistët, shumë mendje të bukura kanë ikur prej këtij vendi. Ishte faji I kohës, edhe koha nuk ishte e dashur me të“, tha Sadik Bejko. Së bashku me të, shkrimtari dhe veçanërisht poeti Fatos Arapi lartësoi lirizmin. Arapi i këndoi shpresës, lirisë, erosit dhe dashurisë “Edhe nëse ka poezi të tjera ato që do tambajën gjatë është përshkrimi i tij i dashurisë. Prandaj thotë, si të desha pak më shumë“, tha Agim Baci. Ata të dy kishin një të përbashkët të madhe. Të dielën në 20.15 në Exclusive.

Top Channel/ Bienalja e arkitekturës/ Katër kuratorë në pavionin shqiptar në Venecia
12/05 20:00
Top Channel/ “Mbartje” e Gazmend Mukës, punimet shoqërohen me tekste studimore kushtuar artit
11/05 20:17
Top Channel/ Pikturat e Shpëtim Kërçovës/ Autori vjen me ekspozitën e tij më të madhe personale
10/05 19:57
Top Channel/ Galeria “Artkand”, në episodin e dhjetë u prezantuan 6 vepra të reja
09/05 12:29
Top Channel/ “Exlusive”, rrugëtimi i Luan zhegut, një dokumentar për kantautorin e njohur shqiptar
09/05 11:52
Top Channel/ Ditari intim i ulqinakes, hapet në Shkodër ekspozita e Vahida Hasanaga Nimanbegu
03/05 15:28
Top Channel/ Veprat e Artkand, mbi 50 vepra e shitje çdo javë
02/05 12:38
Top Channel/ Piktori i dritës dhe natyrës, sot “Exclusive” për Zef Kolombin
02/05 10:52
Top Channel/ Pikturat murale/ Godinat e braktisura në ish uzinën e sodën në Vlorë marrin jetë
01/05 19:56
Top Channel/ Biblioteka e Lumo Skëndos, ekspozohet në ditën botërore të Librit
23/04 19:34
Top Channel/ “Ditët e Librit”/ Do të vijnë në shqip 6 libra të rëndësishëm të letërsisë europaine
21/04 20:02
Top Channel/ “Love” triumfon në SHBA/ Genti Kame u shpall aktori më i mirë protagonist
20/04 19:59
Top Channel/Vajza që zgjodhi gdhendjen. Ekspozitë në 75-vjetorin e Liceut
19/04 12:38
Top Cahnel/ Galeria “Artkand”/ Prezantohet “Vajza me Lule” e autorit Abdurrahim Buza
18/04 20:19
Top Channel/ “Artkand”.Prezantohet “Vajza me Lule” e autorit Abdurrahim Buza, një vepër e vitit 1982
18/04 12:32
Top Channel/ Shkodra në një ekspozitë/ Fotografitë me banesat tradicionale qindra vjeçare
17/04 20:09
Top Channel/ Ekspozita e shpresës/ Përjetimi i Najada Hamzës në një vit pandemik
16/04 19:58
Galeria “Artkand”, gjashtë episode, mbi 36 vepra të prezantuara dhe gjashtë shitje deri tani
11/04 13:09
Në përkujtim të Edith Durham/ Botimi i Muzeut Kombëtar në 75 vjetorin e ndarjes së saj nga jeta
09/04 20:04
112 veprat e Sali Shijakut/ Për herë të parë ekspozohen edhe 12 nudot në vizatim të piktorit
08/04 19:54