Fiks Fare/ Firmat shkelin kontratën s’penalizohen, bashkia: Do marrim masa!
08/12/2022 20:30

Në nenin 14 të kontratës mes bashkisë dhe firmës përcaktohet se "kontraktori duhet të fillojë zbatimin e kontratës menjëherë sapo ta lidhë atë dhe duhet t’i mbarojë punët brenda afatit të mbarimit". Po nëse nuk zbatohet afati, a penalizohen firmat?! Në kontratë është përcaktuar se autoriteti përgjegjës ka të drejtë të kërkojë dëmet për vonesën në zbatim, nëse kontraktori dështon në dorëzimin e punës brenda afatit të dorëzimit të plotë të specifikuar në kontratë. Por, a janë penalizuar? Fiski u interesua në Bashkinë Mirditë, se përse janë lënë punimet në mes dhe përse kjo vonesë. Juristi i Bashkisë së Mirditës pranon se ende punimet s'kanë përfunduar. Edhe Drejtoresha Juridike s'kishte dijeni nëse firma ka bërë apo jo kontratë për shtyrje afati. Madje, kërkonte që të bisedonte me përgjegjësen e Urbanistikës për këtë problematikë. Pra, firmat s'kanë zbatuar kriterin përcaktues që fituan tenderin, atë kohor dhe nuk janë penalizuar nga Bashkia e Mirditës. Edhe pse vetë kjo bashki mori përsipër që do të marrë masa për penalizimin e firmave që kanë shkelur kontratën

Fiks Fare, Episodi i plotë, 27 Janar 2023
27/01 21:03
Fiks Fare, Vaji ullirit stok , fermerët: Akciza na pengon ta shesim jashtë! 27 Janar 2023, Pjesa 1
27/01 21:02
Fiks Fare, Peripecitë e udhëtimeve me avion: Vonesa, bagazhe të dëmtuara… 27 Janar 2023, Pjesa 2
27/01 21:01
Fiks Fare, Opinionistja tronditet kur mashkulli që dashuron nuk voton, 27 Janar 2023, Pjesa 3
27/01 21:00
Fiks Fare/ Monitorime/ Opinionistja tronditet kur mashkulli që dashuron nuk voton
27/01 20:45
Fiks Fare/ Vaji ullirit mbetet stok, fermerët: Akciza na pengon ta shesim jashtë!
27/01 20:30
Fiks Fare/ “Më thyen valixhen në avion, kompania s’më kompenson”
27/01 20:30
Fiks Fare/ “Pritëm 2 orë në airoport, kompania nuk jepte shpjegime”
27/01 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 26 Janar 2023
26/01 21:03
Fiks Fare, Pensionet e deputetëve të larta, qytetarët: Na duan shumë! 26 Janar 2023, Pjesa 1
26/01 21:02
Fiks Fare, Guroret e furrat e gëlqeres, masakër mjedisore në zonë të mbrojtur, 26 Janar 2023, Pjesa 2
26/01 21:01
Fiks Fare, Gjinekologu: Spermatozoidi ‘marins amerikan’, 26 Janar 2023, Pjesa 3
26/01 21:00
Fiks Fare/ Monitorime/ Gjinekologu: Spermatozoidi ‘marins amerikan’
26/01 20:45
Fiks Fare/ Pensionet e deputetëve 10 fish të larta. “E kanë nga dashuria për popullin”
26/01 20:30
Fiks Fare/ Punëtorët e furrave të gëlqeres: Nuk i njohim pronarët
26/01 20:30
Fiks Fare/ Zona së mbrojtur i del tymi nga furrat e guroret, institucionet: I kemi mbyllur
26/01 20:30
Fiks Fare/ Guroret ‘e mbyllura’ vazhdojnë të shkatërrojnë zonën e mbrojtur
26/01 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 25 Janar 2023
25/01 21:03
Fiks Fare, “Pensioni s’na del as për ilaçe, mirë që na mbajnë fëmijët!” 25 Janar 2023, Pjesa 1
25/01 21:02
Fiks Fare, Ura 49 vite pa investim, FARSH merr përsipër rindërtimin, 25 Janar 2023, Pjesa 2
25/01 21:01