Fiks Fare/ 30 vjet pa ujë e pa rrugë, banorët: Këtu kalohet vetëm me tank!
24/03/2023 20:30

Sot banorët janë të detyruar të shkojnë në burime të ndryshëm që ka fshati për të marrë ujë të pijshëm dhe për përdorime të tjera. Shumica e banorëve shkojnë me karroca dore, pasi fshatarët nuk as kafshë, vetëm 3 gomerë janë në gjithë lagjen. Banorët tregojnë se në lagjet e tjera të fshatit janë bërë investime dhe kanë edhe ujë edhe rrugë të asfaltuar ndërsa lagjja e tyre është lënë pas dorë. Largësi nga tubi kryesor i ujësjellësit është 2.5 km deri në lagjen e tyre. Dikush ka bërë me shpenzimet e tij ndonjë pus, por uji nuk është i pijshëm. Problem tjetër që na ngritën banorët ishte dhe rruga e tyre që përherë nga pushteti vendor është hedhur vetëm çakëll dhe asgjë tjetër. “Duam edhe ne te ecim në asfalt" shprehen banorët. Rruga nuk është shumë gjatë rreth 3 km, por në gjendje të mjerueshme sa nuk kalon asnjë mjet tjetër përveç traktorit. Ambulanca apo mjet tjetër nëkëtë rrugë nuk kalon dot "mjerë ata që u bie sëmundje në shtëpi" shprehen banorët. Madje problem është edhe dërgimi në shkollë e kopësht të fëmijëve, pikërisht prej rrugës së prishur. Një banor pohon se vetëm me tank mund të kalohet në atë rrugë.

Fiks Fare, Episodi i plotë, 7 Qershor 2023
07/06 21:03
Fiks Fare, A do bëhet ndonjë grup parlamentar në burg me deputetët e burgosur? 7 Qershor 2023, Pjesa 1
07/06 21:02
Fiks Fare, Gruaja kalon vajzën në Greqi, pa prokurë. Polici “E kalova, kishte fluks”, 7 Qershor 2023, Pjesa 2
07/06 21:01
Fiks Fare, Monitorime/ Agim Doçi i ofenduar nga lakuriqsia e këngëtareve, 7 Qershor 2023, Pjesa 3
07/06 21:00
Fiks Fare/ Agim Doci: Këngëtarja ndërron pesë palë tanga në një interpretim
07/06 20:45
Fiks Fare/ A ka ardhur koha të ngrihet një grup parlamentar në burg, me deputetet e burgosur?
07/06 20:30
Fiks Fare/ Gruaja i kalon vajzën pa prokurë në Greqi, qytetari kërkon ndihmë
07/06 20:30
Fiks Fare/ Polici kufitar pranon shkeljen: E kalova pa prokurë nga fluksi që kisha
07/06 20:30
Fiks Fare/ Gjykata pushon çështjen, nuk gjen dot të akuzuarën. Fiksi e gjen
07/06 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 6 Qershor 2023
06/06 21:03
Fiks Fare, Deputetët rritën pagat e tyre, po pensionet kur do ngrihen? 6 Qershor 2023, Pjesa 1
06/06 21:02
Fiks Fare, Vendosë implante te “Sante Plus”, 1 vidë i shkon në hundë! 6 Qershor 2023, Pjesa 2
06/06 21:01
Fiks Fare, Monitorime/ Degradon debati, moderatoren e kap gazi, 6 Qershor 2023, Pjesa 3
06/06 21:00
Fiks Fare/ Pas xhesteve e fjalëve të të ftuarve, moderatores i vjen për të qeshur
06/06 20:45
Fiks Fare/ “Hyn i gjallë dhe del i vdekur”, pacienti: 1 vidë më shkoi në hundë!
06/06 20:30
Fiks Fare/ Doktorët pa licencë? “Sante Plus” dhe drejtuesit fshehin kartelën
06/06 20:30
Fiks Fare/ Ligjvënësit ngritën pagat e tyre, po pensionet a do i ngrejnë?
06/06 20:30
Fiks Fare/ Drejtoresha e “Sante Plus” pranon gabimin, bën “pazar” për lekët
06/06 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 5 Qershor 2023
05/06 21:01
Fiks Fare, Vazhdon shitja e vendeve të varreve në Durrës , 5 Qershor 2023, Pjesa 2
05/06 21:00