“Kryqëzimi i tokës” i Gurakuqit/ Regjisori i njohur vjen me botimin e ri në prozë e poezi
02/04/2021 12:43

Regjisori i mirënjohur, Nikolin Gurakuqi, vjen me botimin e tij të radhës, në prozë e poezi, “kryqëzimi i tokës”. Kujtime e përjetime të tij letrare gjatë kohës kur e ka ndarë kohën midis Tiranës dhe plazhit. Aty ka frymëzime nga histori personale, dashuria, natyra, ngjarjet e rëndësishme dhe mbi të gjitha biri I tij, që nuk jeton më. Një kapitull i librit i kushtohet atij. “Marsi është një muaj i hidhur për familjen tonë. Është muaji kur lindi Marsidi më 8 mars, është ndarë nga jeta më 19 mars dhe ka hyrë në dhe më 29 mars. Një kapitull I librit I dedikohet këtij djali që për nga inteligjenca dhe studimet ishte i rrallë”. Tashmë ka një jetë të vetmuar, i pëlqen të meditojë dhe jetesa buzë detit i jep frymëzimin e nevojshëm. “Jeta ime është e ndarë mes Tiranës dhe shtëpisë që kam në plazhin e Shkëmbit të Kavajës. Kohën e kaloj në breg të detit, me pulëbardhat, me valët, me guackat, me midhjet dhe gradientët që të joshin fantazinë kreative”. Prej disa muajsh është në pension. Regjisori Gurakuqi ka vënë në skenën e operas rreth 80 shfaqe. Edhe pse një zë kritik ndaj institucionit, sërish ja ndjen mungesën punës së atyshme. “I takoj atij brezi që është mësuar të punojë me disiplinë, sot në opera ka një anarki të organizuar”.

Top Channel/ Ditari intim i ulqinakes, hapet në Shkodër ekspozita e Vahida Hasanaga Nimanbegu
03/05 15:28
Top Channel/ Veprat e Artkand, mbi 50 vepra e shitje çdo javë
02/05 12:38
Top Channel/ Piktori i dritës dhe natyrës, sot “Exclusive” për Zef Kolombin
02/05 10:52
Top Channel/ Pikturat murale/ Godinat e braktisura në ish uzinën e sodën në Vlorë marrin jetë
01/05 19:56
Top Channel/ Biblioteka e Lumo Skëndos, ekspozohet në ditën botërore të Librit
23/04 19:34
Top Channel/ “Ditët e Librit”/ Do të vijnë në shqip 6 libra të rëndësishëm të letërsisë europaine
21/04 20:02
Top Channel/ “Love” triumfon në SHBA/ Genti Kame u shpall aktori më i mirë protagonist
20/04 19:59
Top Channel/Vajza që zgjodhi gdhendjen. Ekspozitë në 75-vjetorin e Liceut
19/04 12:38
Top Cahnel/ Galeria “Artkand”/ Prezantohet “Vajza me Lule” e autorit Abdurrahim Buza
18/04 20:19
Top Channel/ “Artkand”.Prezantohet “Vajza me Lule” e autorit Abdurrahim Buza, një vepër e vitit 1982
18/04 12:32
Top Channel/ Shkodra në një ekspozitë/ Fotografitë me banesat tradicionale qindra vjeçare
17/04 20:09
Top Channel/ Ekspozita e shpresës/ Përjetimi i Najada Hamzës në një vit pandemik
16/04 19:58
Galeria “Artkand”, gjashtë episode, mbi 36 vepra të prezantuara dhe gjashtë shitje deri tani
11/04 13:09
Në përkujtim të Edith Durham/ Botimi i Muzeut Kombëtar në 75 vjetorin e ndarjes së saj nga jeta
09/04 20:04
112 veprat e Sali Shijakut/ Për herë të parë ekspozohen edhe 12 nudot në vizatim të piktorit
08/04 19:54
Kur Italia pushtonte Shqipërinë/ 7 prill 1939, rezistenca e vetme në Durrës dhe Shkodër
07/04 19:58
“ABC-ja”, rikthehet tek Mësonjtorja/ Në muze rikthehen edhe bankat historike. Reagimi pas protestave
07/04 15:35
“Spiderman” i Ardian Isufit/ Ekspozita, heroi i mirë është zëvendësuar nga një ujk kërcënues
06/04 15:47
Instalacioni i Oltsen Gripshit/ Titullohet “Koha” dhe është vendosur në qytetin e Durrësit
05/04 15:33
Ekspozita e fëmijëve autikë/ “Edhe unë jam një vepër arti” hapet në qytetin e Shkodrës
03/04 19:57