Galeria “Artkand”, gjashtë episode, mbi 36 vepra të prezantuara dhe gjashtë shitje deri tani
11/04/2021 13:09

“ArtKand”, program i artit në Top Channel ka mbërritur në episodin e gjashtë, me mbi 36 vepra të prezantuara në total dhe gjashtë shitje deri tani. Në episodin e radhës, u prezantuan për publikun gjashtë vepra të reja, të cilat do të qëndrojnë në ankand për të paktën një javë. Puna e fundit e autorit Andrea Kushi ishte surpriza e çeljes së programit Portreti i Gjon Karmës,”Vaj ne kompesate” me përmasat 50×41 cm, vepra prezanton aktorin në rolin e Ndre Kaltanës te drama “Shtatë Shaljanet”, vepër e vitit 1958, u prezantua me çmimin fillestar 3.500 €. “Selvitë e Starovës”(Pogradec) një vepër e autorit Todi Mato e teknikës Vaj në fajazit me përmasat 92×42 cm u nxor në ankand me çmimin fillestar 2000€. Vepra është e vitit 1976. Met Deliu ishte e pjesë e programit nëpërmjet veprës “Peisazh me Borë” e teknikës Vaj në kanavace e me përmasa 40×30 cm u propozua me çmimin fillestar 1500 €. Vepër e vitit 1984. Në pjesën e dytë të programit u soll vepra e Lekë Tasit, “Në rrugën e Kavajës”, e realizuar me teknikën Vaj në kanavace e me përmasat 100×55cm, kjo vepër e vitit 2002 u nxorr në program me çmimin 2000 €. Anastas Kostandini, Taso , u soll në program nëpërmjet veprës “Pijetari”, e përmasave 140×110 cm. Vepra e vitit 1999, u propozua për çmimin fillestar 1.800€. Skica për pllakat, “Labirinti i ëndrrave” e piktorit të filmit Shyqyri Sako, një vepër e vitit 1993, u nxorr në ankand me vlerën fillestare Cmimi 1500€. “ArtKand” ju gjen çdo të shtunë, ‘live’ në orën 14:00 në ekranin e Top Channel.

Top Channel/ Ditari intim i ulqinakes, hapet në Shkodër ekspozita e Vahida Hasanaga Nimanbegu
03/05 15:28
Top Channel/ Veprat e Artkand, mbi 50 vepra e shitje çdo javë
02/05 12:38
Top Channel/ Piktori i dritës dhe natyrës, sot “Exclusive” për Zef Kolombin
02/05 10:52
Top Channel/ Pikturat murale/ Godinat e braktisura në ish uzinën e sodën në Vlorë marrin jetë
01/05 19:56
Top Channel/ Biblioteka e Lumo Skëndos, ekspozohet në ditën botërore të Librit
23/04 19:34
Top Channel/ “Ditët e Librit”/ Do të vijnë në shqip 6 libra të rëndësishëm të letërsisë europaine
21/04 20:02
Top Channel/ “Love” triumfon në SHBA/ Genti Kame u shpall aktori më i mirë protagonist
20/04 19:59
Top Channel/Vajza që zgjodhi gdhendjen. Ekspozitë në 75-vjetorin e Liceut
19/04 12:38
Top Cahnel/ Galeria “Artkand”/ Prezantohet “Vajza me Lule” e autorit Abdurrahim Buza
18/04 20:19
Top Channel/ “Artkand”.Prezantohet “Vajza me Lule” e autorit Abdurrahim Buza, një vepër e vitit 1982
18/04 12:32
Top Channel/ Shkodra në një ekspozitë/ Fotografitë me banesat tradicionale qindra vjeçare
17/04 20:09
Top Channel/ Ekspozita e shpresës/ Përjetimi i Najada Hamzës në një vit pandemik
16/04 19:58
Galeria “Artkand”, gjashtë episode, mbi 36 vepra të prezantuara dhe gjashtë shitje deri tani
11/04 13:09
Në përkujtim të Edith Durham/ Botimi i Muzeut Kombëtar në 75 vjetorin e ndarjes së saj nga jeta
09/04 20:04
112 veprat e Sali Shijakut/ Për herë të parë ekspozohen edhe 12 nudot në vizatim të piktorit
08/04 19:54
Kur Italia pushtonte Shqipërinë/ 7 prill 1939, rezistenca e vetme në Durrës dhe Shkodër
07/04 19:58
“ABC-ja”, rikthehet tek Mësonjtorja/ Në muze rikthehen edhe bankat historike. Reagimi pas protestave
07/04 15:35
“Spiderman” i Ardian Isufit/ Ekspozita, heroi i mirë është zëvendësuar nga një ujk kërcënues
06/04 15:47
Instalacioni i Oltsen Gripshit/ Titullohet “Koha” dhe është vendosur në qytetin e Durrësit
05/04 15:33
Ekspozita e fëmijëve autikë/ “Edhe unë jam një vepër arti” hapet në qytetin e Shkodrës
03/04 19:57