Vilson Kilica, Luftëtari -Artkand
18/05/2024 16:43

Vilson Kilica- Luftëtari (bocet), vaj në kanavacë, 50x84 cm, çmimi fillestar 5000 euro. Kontaktoni në 00355686047773 Kilica ishte ndër krijuesit më të rëndësishëm të pikturës shqiptare dhe kontributi i tij është i pazëvendësueshëm. Mbi 100 vepra të Vilson Kilicës janë ekspozuar në vende të ndryshme të botës e shumë të tjera në institucione brenda vendit. Krijimet e tij fillojnë nga viti 1950 e deri në ditët tona sidomos për periudhën e gjatë të viteve të diktaturës komuniste në Shqipëri. Mbas studimeve në Akademinë e Artit në Leningrad, Vilson Kilica kthehet në atdhe për të dhënë një kontribut të rëndësishëm në kulturën dhe artin shqiptar. Me personin e tij lidhet krijimi i Akademisë së Arteve. Si drejtori i parë i kësaj Akademie, Vilson Kilica ka pasur rolin kryesor si organizator dhe përpilues i strukturës pedagogjike.

Debati/ Andy Warhol, ikonë e pop artit apo kulti i banalitetit në art? – Artkand
15/06 17:59
Matisse, një panoramë e artistit pafundësisht novator francez- Artkand
15/06 17:58
Retë si simbol i delikatesës, tablo nga Aejda Durishti – Artkand
15/06 17:58
Udhëtoi në Verona me motoskaf, sot sjell pikturën e tij, Agron Hoti – Artkand
15/06 17:57
Agron Hoti, projekti i pikturës gjigande 7600 m² në Shqipëri – Artkand
15/06 17:56
Pa titull, një vepër në shitje ekskluzivisht nga Agron Hoti – Artkand
15/06 17:56
Rekord shitjesh për telajot e Agron Hotit, piktori që i shiti veprën Ronaldos – Artkand
15/06 17:54
Mozaiku i gjenocidit të Kosovës, Skënderbeu e Piramida në vepra, Korça në pikturë – Artkand
08/06 15:01
Pazari i vjetër i Korçës dhe transformimet e tij, tablo nga Karanxha – Artkand
08/06 15:00
Pikturoi veten e saj nudo, njihuni me bukuroshën Ingrid Xhemo – Artkand
08/06 15:00
Piramida e Tiranës, nga muze komunist në majë bashkëkohore, nga Heldi Pema- Artkand
08/06 15:00
Korça dhe anatomia e saj në pikturë nga Roland Karanxha – Artkand
08/06 15:00
Veprat e Andy Warhol, ikonës së pop artit vijnë në Shqipëri – Artkand
08/06 15:00
Terrori dhe gjenocidi i Serbisë në Kosovë në mozaikun ‘Muri i kujtesës’-Artkand
08/06 15:00
Skënderbeu, historia e një heroi në tablonë ‘Percepsion’ – Artkand
08/06 15:00
Laokonti nga Ismail Kadare interpreton Mia Gega, kompozim nga Renid Tosuni – Artkand
01/06 18:49
Eridana Cano ’Gjithcka është art, gjithçka është politikë’ Pistoletto në COD- Artkand
01/06 18:43
Natyrë e qetë e viteve ’80 nga Met Deliu- Artkand
01/06 18:41
Një peizazh i ndjeshëm nga Vilson Halimi, artisti i shumë dimensioneve- Artkand
01/06 18:40
Kryeministri Rama së shpejti ekspozitë në Paris,në një nga galeritë më prestigjioze të botës-Artkand
01/06 18:39