Krijimtari në kohë pandemie/ Shumë vepra u shkruan, ndërkohë leximi mori rëndësi gjatë izolimit
24/12/2020 19:57

Letërsia dhe kujtesa janë dy elementë të pandashëm nga njëri tjetri. këtë vit kemi shumë për të dëshmuar. Një vit pandemik, ashtu sikurse prej një shekulli bota nuk e kishte përjetuar. Por, si është pasqyruar kjo në letërsinë e 2020? Nga autorët e konsoliduar dhe ata të rinj. Dhe a ka mundur letërsia të sfidojë pandeminë? Shumë autorë në Shqipëri dhe në botë e kanë lidhur krijimtarinë e këtij viti me pandeminë, duke dashur të kuptojnë filozofinë e të keqes. Në fillim ngritën pikpyetjen se cfarë ishte kjo që kishte pushtuar njerëzimin? Me realitetin dhe trillimin e fanazisë së tyre ata sollën histritë e reja nëpërmjet letërsisë së një viti pandemie.

Top Channel/ Muzikë klasike në kala, festivali gjiro-classica në Gjirokastër
17/08 15:47
Top Channel/ Peisazhet e Pogradecit, “Taso” ekspozon 101 gravura, puna e një gjysmë shekulli
13/08 15:30
Top News – Librat më të lexuar për muajin Korrik/Nga Meksi te Welch, romanca dhe biznes gjatë verës
04/08 16:16
Top Channel/ Kadare në persisht, botohet në Iran “Një vajzë në mërgim”
01/08 15:40
Top Channel/Festivali këngës labe, qindra pushues dhe vendas ndoqën në Vlorë koncertin për dy net
31/07 12:22
Top Channel/ Kisha monument kulture, Dropull, ndërtesa është grabitur disa herë
30/07 12:24
Top Channel/ Tirana Art Colony/ Në Tiranë ekspozohen punime e artistëve nga 17 shtete të ndryshme
29/07 19:59
Top Channel/ Ekspozitë për 11 shtatorin, artisti Abaz Hado i dhuroi punimet ambasadës amerikane
29/07 12:37
Top Channel/ Ekspozita e Amarildo Ruçit, punimet e artistit prezantohen në datat 1 deri në 4 shtator
25/07 19:59
Top Channel/ Pagat e artistëve, kërkojnë rivlerësimin, i dërgojnë letër kryeministrit
24/07 12:56
Top Channel/ Javier Cercas në Shqipëri! Shkrimtari spanjoll flet mbi letërsinë e tij
22/07 12:46
Top Channel/ Netët Brodway, muzikal në amfiteatrin e Universitetit të Arteve
20/07 12:33
Top Channel/ Skulptura ‘22, punimet më të mira të studentëve ekspozohen në galeri
19/07 15:36
Top Channel/ Skulpturat e buta/ Krijimet e studentëve prezantohen universitetin e arteve
18/07 12:30
Top Channel/ Tinguj në kishë/ Objekti mesjetar i Shën Premtes kthehet në skenë për muzikantët e rinj
17/07 13:25
Top Channel/ Ekzekutimi i poetëve, ekspozita me sendet personale të Vilson Blloshmi dhe Genc Leka
14/07 12:34
Top Channel/ Veprat e papublikuara të Bujar Zajmit! Punimet e artistit ekspozohen nga e bija
10/07 12:48
Top Channel/ Shqiptarët dhe Shqipëria/ Ekspozita e Jutta Benzenberg në galerinë “Marubi” në Shkodër
09/07 15:22
Top Channel/ Vals vjenez në Tiranë nga balerini dhe koreografi Eno Peci
07/07 15:30
Top Channel/ Java e kulturës turke, orkestra simfonike shtetërore e Stambollit luan Moxartin
05/07 20:01