Fiks Fare/ Varfëri/ Të harruar për së gjalli!
30/07/2020 20:30

Fshati Spathar i Librazhdit është një fshat i vogël që nuk e kalon numrin e 120 banorëve. Shtëpitë e fshatit janë të shpërndara mes pyjesh në një terren të thyer malor. Pasi një orë udhëtimi me makinë nga Librazhdi gazetarët e Fiksit mbërritën në dy familje të dy vëllezërve Kaca. Në familjen e parë jeton zonja e shtëpisë Trëndafile Kaca së bashku me të bijën e saj 20 vjeçe. Para dy vitesh, ajo ka humbur bashkëshortin nga një sëmundje keqe. Megjithëse e operuar katër herë, ajo mundohet me të gjitha mënyrat për mbijetuar së bashku me te bijën duke mbjellë pak misër, duke mbledhur ndonjë bimë mjekësore. Terreni është mjaft i thyer dhe asnjë mjet bujqësor nuk mund të hyjë në tokën e saj. Ndihmë për të janë 4300 lekë në muaj ndihmë ekonomike. Dollap për ushqim është improvizuar frigoriferi ku ajo ka grumbulluar pak gjize, pak gjalpë, ca kokrra vezë, turshi dhe djathë. Pas shtëpisë së zonjës Trëndafile, ndodhet shtëpia e kunatit të saj, vëllait të burrit, zotit Ramazan Kaca i cili jeton më dy djemtë dhe gruan e tij në një dhomë. Edhe këtu gjendja ekonomike është mjaft e keqe. Zoti Ramazan është 64 vjeç nuk merr pension sepse nuk ka mbushur moshën, ndërsa e shoqja është 54 vjeçe, është e sëmur me probleme të shëndetit mendorë dhe merr KEMP. Dy kunetërit e saj, enden sa andej këndej nëpër fshatra sepse nuk janë mirë nga gjendja shëndetësore, pasi sipas saj janë edhe ata me probleme të shëndetit mendorë si nëna e tyre. Njëri është 29 dhe tjetri 31 vjeç. Kjo familje jeton me 4300 lekë ndihmë ekonomike dhe KEMP-in e zonjës së sëmurë. Gatuajnë jashtë mbi një sobë, dhe nuk kanë as banjë Edhe këtu pamjet e skamjes janë po të njëjta.

Fiks Fare, Mbyllet parlamenti, si do e shtyjmë verën pa humor? 31 Korrik 2020, Pjesa 1
31/07 21:03
Fiks Fare, Investigimet më të mira të këtij sezoni, 31 Korrik 2020, Pjesa 2
31/07 21:02
Fiks Fare, Monitorimet më pikantë, 31 Korrik 2020, Pjesa 3
31/07 21:01
Fiks Fare/ Monitorime/ Monitorimet më pikantë
31/07 20:45
Fiks Fare/ Perlat e këtij sezoni parlamentar
31/07 20:30
Fiks Fare/ Mbyllet parlamenti, si do e shtyjmë verën pa humor?
31/07 20:30
Fiks Fare, Varfëri/ Të harruar për së gjalli! 30 Korrik 2020, Pjesa 1
30/07 21:03
Fiks Fare,OPGJ-ja fyen qytetarin, nuk i mban denoncimin, 30 Korrik 2020, Pjesa 2
30/07 21:02
Fiks Fare, Kur mbërriti i ftuari përfundoi emisioni, 30 Korrik 2020, Pjesa 3
30/07 21:01
Fiks Fare/ Monitorime/ Kur mbërriti i ftuari përfundoi emisioni
30/07 21:00
Fiks Fare/ OPGJ-ja fyen qytetarin, nuk i mban denoncimin
30/07 20:45
Fiks Fare/ Varfëri/ Të harruar për së gjalli!
30/07 20:30
Fiks Fare, Pandemia bllokon dosjet për kemp, 29 Korrik 2020, Pjesa 1
29/07 21:03
Fiks Fare, Lushnje/Banorët shtrojnë rrugën, bashkia e prish, 29 Korrik 2020, Pjesa 2
29/07 21:02
Fiks Fare, Alibeaj mendon se Sonila Meço e provokon , 29 Korrik 2020, Pjesa 3
29/07 21:01
Fiks Fare/ Monitorime/ Alibeaj mendon se Sonila Meço e provokon
29/07 20:45
Fiks Fare/ Lushnje – Banorët shtrojnë rrugën me të ardhurat e tyre, bashkia e prish.
29/07 20:32
Fiks Fare/ Pandemia bllokon dosjet për kemp
29/07 20:30
Fiks Fare, Fshati më tre ura, pa rrugë të mjeteve motorrike, 28 Korrik 2020, Pjesa 1
28/07 21:03
Fiks Fare, Përmbarimi kërkon prishjen e një objekti, IMT shkon pa mjete, 28 Korrik 2020, Pjesa 2
28/07 21:02