Fiks Fare/ Ligji i ri për invalidët penalizues, familja duhet të kthej mbrapsht lekët e kujdestarisë
24/07/2020 20:30

Ligji penalizon invalidet e grupit të parë që janë në të njëjtin trung familjar. Nëse janë 1 ose më shumë invalidë në një familje me ligj i takon vetëm një kujdestar i cili paguhet në masën 150%. Pra, rreth 150 mijë lekë. Nuk ka rëndësi nëse janë dy, tre apo edhe katër. Këtu futen ato familje, fëmijët e të cilëve mund të vuajnë nga sëmundje gjentike siç është edhe Distrofia Muskulare. Por nëse nuk janë në të njëjtin trung, atëherë secilit i takon një kujdestar që paguhet rreth 10 mijë lekë të reja në muaj. I tillë është edhe rasti familjes Shkëmbi në Lumalas të Korçës, që kanë prej vitesh dy djem të cilët vuajnë nga kjo sëmundje. Sot janë 21 dhe 24 vjeç. Prindërit e tyre i kanë kushtuar jetën, pasi ata nuk bëjnë dot asnjë veprim pa ndihmën e tyre. Prej shumë vitesh ata kanë marrë të dy kujdestari. Me mbërritjen në zyrën sociale të një punonjësje të re është konstatuar që atyre nuk u takonte dhe se duhet të merrnin vetëm 150%. Për këtë arsye njërit prej prindërve ja hoqën kujdestarinë edhe e detyruan që të kthejë mbrapsht shumën që ka marrë deri më sot. Çdo muaj do u mbahet 50 mijë lekë, edhe pse gabimi nuk ka ardhur prej tyre.

Fiks Fare, Episodi i plotë, 17 Janar 2022
17/01 21:03
Fiks Fare, Erdogani vizitë në ditën e vdekjes së Skënderbeut, rastësi? 17 Janar 2022, Pjesa 1
17/01 21:02
Fiks Fare, I shkruajnë gabimi datëlindjen në dëftesë, humb Llotarinë Amerikane, 17 Janar 2022, Pjesa 2
17/01 21:01
Fiks Fare, Gocat e Manushit me këpucë 1200 euro, 17 Janar 2022, Pjesa 3
17/01 21:00
Fiks Fare/ Denoncuesi: Gjykata më dha të drejtë, DRAP-i e apeloi
17/01 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Gocat e Manushit me këpucë 1200 euro
17/01 20:30
Fiks Fare/ Erdogani vizitë në ditën e vdekjes së Skënderbeut, a është e rastësishme?
17/01 20:30
Fika Fare/ Ish Drejtori i shkollës: Gabimin e ka bërë mësuesi kujdestar
17/01 20:30
Fiks Fare/ DRAP: E apeluam sepse nuk kishim ku e ekzekutonim
17/01 20:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 14 Janar 2022
14/01 21:03
Fiks Fare, Lopët i kullosin në tokën greke, për një urë që ju mungon, 14 Janar 2022, Pjesa 1
14/01 21:02
Fiks Fare, 3 mln euro për “Rrugën e vdekjes”, banorët rrezikojë sërish jetën! 14 Janar 2022, Pjesa 2
14/01 21:01
Fiks Fare, Dorina Mema: Burrat na kanë marrë fustanet, 14 Janar 2022, Pjesa 3
14/01 21:00
Fiks Fare/ Banorët e Torovicës, pas aksidentit me 3 viktima: Rrezikojmë jetën përditë!
14/01 20:30
Fiks Fare/ Lopët i kullosin në tokën greke, për një urë që ju mungon
14/01 20:30
Fiks Fare/ Pushteti lokal dorëzohet, firma që bëri rrugën: S’kishim në projekt prita malore
14/01 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Dorina Mema: Burrat na kanë marrë fustanet
14/01 20:30
A do flasësh mirë, Efi kapet keq me Fjorin – Përputhen, 14 Janar 2022
14/01 19:30
Fiks Fare, Episodi i plotë, 13 Janar 2022
13/01 21:03
Fiks Fare, Presin prej 30 vitesh t’ju shtrohet rruga, punimet ndwrpriten, 13 Janar 2022, Pjesa 1
13/01 21:02