Fiks Fare/ Drejtoresha: Juristja më tha punësimi është i ligjshëm
20/04/2021 20:30

Edhe pse ligji e ndalon punësimin për fushatë elektorale një specialiste rezulton e punësuar me kontratë provizore në Drejtorinë Rajonale të Kulturës në Shkodër. Gjithashtu kjo specialiste është punësuar pa u vlerësuar dosja e saj apo e konkurentëve të tjerë. Ligji për fushatën elektorale ndalon punësimin në këtë kohë përveç rasteve emergjente. Gazetarët e Fiksit shkojnë në Drejtorinë Rajonale Shkodër ku takojnë vetë drejtoreshën, Majlinda Lacaj. Ajo fillimisht mohon të ketë marrë në punë ndonjë punonjëse të re, por punonjësja Albana Zaganjori rezulton e punësuar në këtë drejtori pikërisht në fund të marsit. E vënë përpara faktit drejtoresha Lacaj tregon se punësimin e ka bërë në bazë të ligjit duke pyetur edhe juristin dhe burimet njerëzore. Madje sipas drejtoreshës është pikërisht sektori i burimeve njerëzore që ka bërë mundësimin e zonjës. Gazetarët e pyesin se sipas ligjit në fushatë elektorale mund të ketë punësim vetëm në rast emergjente ,por çfarë emergjence ka drejtoria e kulturës në Shkodër? Drejtoresha përgjigjet duke thënë se nuk ka asnjë emergjencë, por punësimin e kanë bërë burimet njerëzore. Në bisesim me gazetarët për të kuptuar se me çfarë lloj kontrate është punësuar Albana Zaganjori drejtoresha nuk di të përgjigjet, njëherë thotë se e punësuara është pjesë e institucionit dhe njëherë thotë se pozicioni i punës në të cilën aktualisht punon e punësuara është provizor. Por më pas ajo tregon se znj. Albana kontratën me institucionin e ka firmosur diku në fund të marsit. Në bazë të Kodit Elektoral, fushata për zgjedhjet parlamentare ka filluar më 23 mars, një muaj para zgjedhjeve. Periudhë kohore që konçidon edhe me punësimin e znj. Albana.

Fiks Fare, Basha filloi fushatën drejt fitores përfundimtare, 13 Maj 2021, Pjesa 1
13/05 21:02
Fiks Fare, Gjykata lë dhunuesin në një shtëpi me familjen e dhunuar, 13 Maj 2021, Pjesa 2
13/05 21:01
Fiks Fare, Prezantuesi: Në Shqipëri kilet janë për burrat, 13 Maj 2021, Pjesa 3
13/05 21:00
Fiks Fare/ Inspektori i zonës: Urdhri i gjykatës e ka lënë dhunuesin në shtëpi me të dhunuarit
13/05 20:30
Fiks Fare/ Frakull e vogël/ Gjykata lë dhunuesin në një shtëpi me familjen e dhunuar
13/05 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Prezantuesi: Në Shqipëri kilet janë për burrat
13/05 20:30
Fiks Fare/ Basha filloi fushatën drejt fitores përfundimtare
13/05 20:30
Fiks Fare, S’merr dot pensionin se figuron me dy atësi, Fiksi zgjidh problemin, 12 Maj 2021, Pjesa 1
12/05 21:02
Fiks Fare, Agjencitë e udhëtimit,15 mijë € ryshfet në dogana për të bërë kalimin,12 Maj 2021,Pjesa 2
12/05 21:01
Fiks Fare, Te “Përputhen” flasin me thithje, 12 Maj 2021, Pjesa 3
12/05 21:00
Fiks Fare/ Pronarja e agjencisë: Paguaj 15 mijë euro në doganë për autobuz
12/05 20:30
Fiks Fare/ 700 euro dhe agjencia të siguron letrat me kontratë pune në Zvicër
12/05 20:30
Fiks Fare/ Monitorime/ Te “Përputhen” flasin me thithje
12/05 20:30
Fiks Fare/ Nuk merr dot pensionin se figuron me dy atësi, Fiksi zgjidh problemin
12/05 20:30
Fiks Fare, Qëndrimet e ndryshme të PD-së për rezultatin e zgjedhjeve, 11 Maj 2021, Pjesa 1
11/05 21:02
Fiks Fare, Agjencitë e udhëtimit me 1200€ të çojnë në vendet e BE pa dokumente,11 Maj 2021, Pjesa 2
11/05 21:01
Fiks Fare, Vasilit i duket greqishtja si anglishtja, 11 Maj 2021, Pjesa 3
11/05 21:00
Fiks Fare/ Monitorime/ Vasilit i duket greqishtja si anglishtja
11/05 20:30
Fiks Fare/ Agjencia në Kosovë: 700 euro kalimi i sigurt vetëm me pasaportë
11/05 20:30
Fiks Fare/ 800 euro për të shkuar në Itali, tamponin e rregullon shoferi furgonit
11/05 20:30