Ekspozita e Maks Mitrojorgjit/ Peizazhe urbane & rurale, prek tematikat e trashëgimisë ndërtimore
23/02/2021 19:44

Si një arkitekt me profesion, atëherë kur nuk ekzistonte kompjuteri, dhe ishte i detyruar të vizatonte, Maks Mitrojorgji ka pasur një marrëdhënie të ngushte me figurën. Sidomos kur i është dashur të ilustrojë dhe libra. I shtyrë akomë më shumë nga koha e lirë përgjatë pandemisë, ai ka zgjeruar ciklin e vet të akuareleve dhe sjell për publikun një ekspozitë. Këtu na paraqet peisazhe urbane e rurale. duke shfrytëzuar arkivin e tij personal dhe arkivin e Insitutit të Monumenteve të Kulturës.

“Dritë në humnerë”/ Dokumentari për Drita Çomon në kuadër të ditëve të kujtesës
24/02 20:00
Ekspozita e Maks Mitrojorgjit/ Peizazhe urbane & rurale, prek tematikat e trashëgimisë ndërtimore
23/02 19:44
Mesazhet e heronjve/ Ekspozita e organizuar nga qëndresa qytetare
22/02 19:59
Amerikani që reklamon Shqipërinë/ Blogeri Ron Tuoch: Do jetoj për një vit në mes të shqiptarëve
19/02 20:00
Gjeniu që tronditi Enverin/ Si u zbulua në vitin ‘62, 6 vjeçar që zgjidhte problema matematike
18/02 19:53
Ekspozitë për Pavarësinë/ Historia e luftës për liri e dokumentuar në foto
17/02 15:49
Libri i burgut/ Kujtesë për letërsinë e krijuar brenda mureve të burgjeve komuniste
16/02 19:53
Rikthimi i balerinit/ Igli Mezini po trajnon balerinët e Teatrit Kombëtar të Operas dhe Baletit
15/02 12:29
Vilson Kilica sonte në Exclusive/ Një dokumentar për veprën e mjeshtrit të pikturës
14/02 13:13
Panair shopping/ Mund të porosisni nga medikamentet deri te shërbimet mjekësore në shtëpi
11/02 20:19
Muzikanti që nuk shikon/ 18-vjeçari kompozon këngë në Gjirokastër
10/02 12:32
Surpriza e “Panair Shopping”/ Ofertë paketa anti covid me 50% dhe shërbimin e përfitoni në shtëpi
09/02 20:03
Ekspozita e parë pas pandemisë/Hapet në galerinë e arteve,i kushtohet artisteve Shqiptarë & Kosovarë
08/02 19:58
Ekspozita frymëzuar nga tërmeti/Artisti Oltsen Gripshi e realizoi pasi tërmeti i shkatërroi shtëpinë
06/02 19:56
Këndi i ri i artit në Pazar/ Gjirokastër, krijimtaria e 22-vjeçares që jeton në Itali
31/01 12:37
“Pandemia, asgjë si më parë”, libri i sociologut Gëzim Tushi
30/01 12:58
85-vjetori i Kadaresë/ Aktivitet në qytetin e lindjes
29/01 12:36
Ismail Kadare mbush 85 vjeç/ Vlerësime në ditën e lindjes së shkrimtarit të madh shqiptar
28/01 19:56
Muzikantët e mitur/ Interpretimet e nxënësve nga klasa e dytë në shkollë “Servete Maçi”
27/01 20:01
“Fjala” e Alfred Ninit/ Ekspozita me 39 veprat e piktorit
27/01 19:58