Buxheti, fonde për 10 rrugë/ Pjesën kryesore e merr rruga Kardhiq-Delvinë dhe Unaza e Tiranës
09/11/2019 19:41

Për herë të parë investimet e koncesionarëve private në ndërtimin e rrugëve pritet të kalojnë ato me fondet e brendshme të qeverisë. Të dhënat zyrtare nga Ministria e Financave tregojnë se në buxhetin e vitit 2020, investimet me fondet e brendshme në transportin rrugor janë parashikuar 9.8 miliardë lekë ose rreth 80 milionë euro. Por nga këto investime, 5.1 miliardë lekë ose 52 për qind do të vijnë nga koncesionarët privatë, ndërsa vetëm 48 për qind janë investime të prokuruara nga vetë qeveria. Sipas tabelave të buxhetit, gjatë vitit të ardhshëm do të vazhdojnë investimet në 4 kontrata koncesionare si rruga e arbrit, ajo Milot-Morinë, Orikum-Dukat dhe Milot Balldrenë. Në total investimet koncesionare në këto projekte për vitin tjetër parashikohen 5.1 miliardë lekë, por pjesa dërrmuese e tyre gati 75 për qind do të investohen vetëm nga koncesionari që po ndërton rrugën e arbrit. Ndërsa për kontratat e tjera të koncesionit investimet pritet të jenë relativisht të ulëta, ndërkohë që për disa prej tyre është e paqartë nëse do të arrijnë të sigurojnë financimin nga bankat private. Vetë qeveria ka programuar të vazhdojë ndërtimin e 10 projekteve rrugore me fonde të brendshme gjatë vitit të ardhshëm, mes të cilave përfshihen rruga Kardhiq-Delvinë, ajo Fushë Krujë-Milot-Morinë dhe Unaza e Tiranës. Në total për këto projekte buxheti i vitit 2020 do të financojë 4.7 miliardë lekë, ku pjesën më të madhe e marrin rruga Kardhiq-Delvinë dhe Unaza e Tiranës. Veç investimeve me fonde të brendshme buxheti parashikon dhe 6.6 miliardë lekë të tjera investime nga donatorët, të cilat do të financojnë baj pasin e Fierit, atë të Vlorës dhe segmentin Qukës-Qafë Plloc.

Shëndetësia, rritet buxheti/ Manastirliu flet për investime në infrastrukturë
20/11 19:45
Shqipëria, hapa pas në liberalizimin e tregut dhe rritjen e sigurisë energjitike
20/11 15:58
Në 2020 më pak lekë për rrugët, Balluku: Koncesionari i Milot-Balldre ka një vit kohë
19/11 19:45
Borxhi publik, 64,7 përqind/ Shkak ulja e shpenzimeve, por edhe rënia e euros
19/11 15:30
Për pensionistët s’ka para/ Financat: Do shikojmë projektet me mosrealizim
18/11 15:09
Biznesi i Kosovës, kundër Shengenit
15/11 15:32
Ulet taksa e rivlerësimit të shtëpive/ Përfitojnë 35 mijë prona. Nis nga një janari
14/11 15:45
Projekti 36 milionë euro 2,2 km, dy mbikalime dhe një nënkalim te Shqiponja
12/11 19:52
Tiranë, 17 milionë euro për 4 shkolla/ Shpallet fituesi i koncesionit, në garë një grupim prej 6 kompanish
11/11 15:26
Buxheti, fonde për 10 rrugë/ Pjesën kryesore e merr rruga Kardhiq-Delvinë dhe Unaza e Tiranës
09/11 19:41
Fermerët në protestë/ I dorëzojnë Ministrisë së Bujqësisë disa kërkesa
07/11 16:03
Kontroll pallateve të vjetra/ Të gjitha ndërtesat mbi 50 vite do rishikohen
07/11 15:33
OSHEE, shpëtimi vjen nga qielli/ Anulohen kontratat e importit deri më 15 nëntor
07/11 15:25
71% e shqiptarëve nuk kursejnë, 27% e mbyllin muajin me shumë vështirësi
06/11 19:56
Gjobat e AKU nuk shfuqizohen/ Socialistët rrëzojnë propozimin e Ilir Beqes
06/11 15:40
Hekurudha, në garë 10 kompani/ Do ndërtohet me 70 mln euro linja, Tiranë-Rinas-Durrës
05/11 15:24
Investimet ulen me 40 milionë euro/ Më pak para për ushtrinë, arsimin dhe shëndetësinë
05/11 15:20
Anulohet shitja e Syrit të Kaltër/ Në ankand për 170 mijë lekë del parku i Drilonit
31/10 15:22
Financat, borxhet e prapambetura kanë shkuar në 340 mln euro
29/10 15:25
Pa faturë, ndiqesh penalisht/ Ndryshimet e reja ligjore në paketën fiskale
28/10 15:32