Top Channel/ Rritet besimi i konsumatorëve/ Sektorët e ekonomisë shikohen me optimizëm
02/04/2024 19:46

Besimi i konsumatorëve dhe bizneseve ka marrë një kthesë pozitive gjatë muajit mars, pas dy muajve radhazi në rënie. Banka e Shqipërisë tregon se ky indeks është rritur me 2.5% dhe qëndron 7% mbi mesataren historike. Më optimistët për ecurinë e ekonomisë sipas BSH për pjesën e mbetur të vitit janë sektori i industrisë, tregtisë, shërbimeve dhe konsumatorët. Industria është optimiste se porositë për eksporte në të ardhmen do të rriten. Ndërkohë sektori i shërbimit pati rritjen më të fortë të besimit, sa i përket nivelit të punësimit dhe kërkesës. Tregtia gjithashtu është rigjallëruar në mars, pas dy muajve të parë të vitit në gjendje pesimiste për nivelin e shitjeve. Sërish sektori nuk pret të rrisë punësimin. Ndërkohë edhe konsumatorët ishin më optimistë për ekonominë në mars. Individët vlerësuan në përmirësim situatën financiare dhe blerjet në shuma të mëdha. Ulje raportoi vetëm indeksi në sektorin e ndërtimit. Sipërmarrësit në këtë sektor kanë raportuar një volum më të ulët të ndërtimit aktual, ndërsa me ulje vjen dhe punësimi, por edhe çmimet. Ndërtuesit presin që të kenë çmime më të ulëta në muajt në vazhdim.

Top Channel/ FMN, turizmi kaloi parashikimet, pritet rritje 3.1% për 2024, Shqipëria e 4 në rajon
16/04 19:38
Top Channel/ “Shkrihen” shoqatat e biznesit. Qeveria synon krijimin e një dhome ekonomike kombëtare
15/04 19:45
Top Channel/ Në pragun e varfërisë! Mbi 500 mijë shqiptarë në rrezik
13/04 19:45
Top Channel/ Apeli i Bankës Botërore: Fokusi jo vetëm te turizmi e ndërtimi, propozim për pensionet
11/04 19:56
Top Channel/ Euro zbret në 102.05 lekë/Ekspertët: Po ndihmon turizmi dhe sektori i ndërtimit
10/04 19:42
Top Channel/ Inflacioni zbret në 2.3%! Rënia për shkak të uljes së konsumit, ulen çmimet e ushqimit
08/04 19:51
Top Channel/ Tiranë-Durrës, 8 korsi në total/ Hapen tenderat për zgjerimin e disa akseve
05/04 19:47
Top News/ Bujqësia në rënie të lirë / Sektori vuan emigrimin, kostot e konkurrencën
03/04 11:25
Top Channel/ Rritet besimi i konsumatorëve/ Sektorët e ekonomisë shikohen me optimizëm
02/04 19:46
Top News/ Besimi te ekonomia. Ndërtuesit ishin më pesimistët gjatë muajit mars
02/04 14:58
Top Channel/ Çmimet e bulmetit/ Ka çekuilibrim në treg, ulet çmimi i lëndës së parë por…
01/04 19:49
Top Channel/ Rritje e re e pagave/ Sërish më 1 korrik. Edhe pensionet do të indeksohen këtë vit
29/03 19:41
Top Channel/ 1.5 mld € investime të huaja/ Kryesojnë blerja e apartamenteve dhe industria e naftës
26/03 19:35
Top Channel/ Ulet tatimi mbi pagat! Ministri Ervin Mete njoftoi ndryshimet në muajin qershor
26/03 19:29
Top Channel/ Turistët sollën 4 miliardë euro! Banka e Shqipërisë tregon shifrat e vitit 2023
26/03 15:22
Top Channe;/ S&P: Shqipëria një stad më lartë! Kalon nga B+, në BB-. Ndikoi turizmi dhe…
23/03 11:50
Top Channel/ Kontabilistët ankimojnë tatimin e ri! Dorëzohet ankesa në gjykatën kushtetuese
22/03 12:25
Top News/ Bizneset nuk investojnë më. Tkurret prodhimi, ndërtimi drejt ‘stanjacionit’
21/03 11:16
Top Channel/ Norma e interesit nuk ndryshon! Sejko: Situata mbetet e njëjtë dhe për muajt e ardhshëm
20/03 19:49
Top Channel/ U mblodhën 70 mln euro më shumë/ Suficiti në buxhet arrin në 200 milionë euro
19/03 19:49