Top Channel/ Tiranë-Durrës, 8 korsi në total/ Hapen tenderat për zgjerimin e disa akseve
05/04/2024 19:47

Sicc ishte parashikuar në planin e investimeve publike në Buxhetin e këtij viti ka nisur puna për zgjerimin dhe shtrimin e disa akseve të rëndësishme infrastrukturore. Autoriteti Rrugor ka hapur tenderat për Lotin 1 dhe 2 për zgjerimin me vlerë 32.4 milionë euro për zgjerimin e autostradës Tiranë -Durrës. Ajo do të bëhet me katër korsi nga të dyja krahët, ndërsa shpejtësia maksimale e projektuar arrin deri në 140km/h. Punimet për këtë projekt pritet të zgjasin deri në 24 muaj pas lidhjes së kontratës. Ndërkohë një tjetër projekt i rëndësishëm rrugor është rehabilitimi i rrugës së vjetër Kombinat – Ndroq – Plepa me fondin limit 7.3 milion euro, që do të shërbejë si një alternativë për të udhëtuar drejt Durrësit. Në këtë aks rrugor Banka Botërore ka financuar edhe rehabilitimin e urës së Beshirit. Një tjetër projekt rrugor për të cilin është hapur tenderi në Lotin e I në vlerën 18.5 milion euro është aksi Berat – Ballaban, i cili do të shmangë rrugën e vjetër aktuale që të dërgon për në Këlcyrë, e më pas Përmet, duke hapur një korridor të ri në Jug të vendit. Gjithashtu edhe rruga e Ksamilit do të zgjerohet, ndërsa tenderi është hapur nga ARRSH me fond limit 16.2 milion euro dhe me afat dy vite, për një aks që lidh Sarandën me ishullin dhe parkun e Butrintit.

Top Channel/ Mashtrimi me mikrokreditë/ Guvernatori Sejko: Do vendosim një likuidator
28/05 19:36
Top News/ Forcimi i Lekut kundrejt Euros/ Sejko- Ndikuan rritja e eksporteve e investimet e huaja
28/05 16:14
Top Channel/Panairi i administratës publike, aktiviteti për mundësinë e punësimit
27/05 15:10
Top Channel/ Mashtrimi financiar, ekspertët: Skandali i mikrokredive prej tregut të parregulluar
26/05 19:58
Top Channel/ Eksportet shqiptare në rritje me 1.8 % krahasuar me një vit më parë, 350 milionë euro
25/05 15:11
Top Channel/ Mashtrimi me mikrokreditë, klientët e dosjet e abuzimit në dorë të Bankës së Shqipërisë
24/05 22:44
Top News/ Për 350 mijë lekë… Micro Credit Albania i sekuestroi 14 prona një qytetari
23/05 16:13
Top News/ Mashtrimi financiar me kreditë/ Sejko: Kemi pasur 85 ankesa, kufizuam penalitetet
21/05 19:38
Top News/ Reduktimi i parasë ‘cash’ / Nisma e qeverisë, Rama: Lufton evazionin e bizneseve
20/05 17:09
Top Channel/ Qeveria amnisti për pronat,projektligj që mundëson rivlerësimin e pasurive me normën 3%
15/05 19:32
Top News/ Dy kërcënime për ekonominë / BERZH identifikon thatësirën dhe energjinë elektrike
15/05 16:53
Top Channel/ 120 mln dollarë për 80 projekte/ Fondacioni shqiptaro-amerikan mbush 15 vite kontribut
15/05 15:30
Top Channel/ Vlorë, hapen 121 biznese të reja! Rritja e numrit të turistëve përmirëson ekonominë
13/05 12:15
Top Channel/ Domatet “zhgënjejnë”/ Bien eksportet, në treg ka mbiprodhim dhe çmimet janë ulur
11/05 19:49
Top News/ Normat e interesit nuk ulen / BSH: Presionet inflacioniste mbeten të larta
08/05 20:18
Top Channel/ Inflacioni në pikën më të ulët/ Shkon në 2.1% dhe tregon rënie të fortë të konsumit
08/05 19:55
Top Channel/ Biznesi, 40 mijë punëtorë të huaj/ Mungesa e fuqisë punëtore,zbardhet plani i qeverisë
08/05 19:53
Top Channel/ “Mashtrimi” me kreditë, reagon Guvernatori Sejko: S’kemi atribut për investigim
08/05 19:39
Top News/ Ushqimet mbajnë lart inflacionin/ Çmimet bien, por jo për bulmetin e fruta-perimet
08/05 16:06
Top Channel/ Menaxhimi i financave publike/ Prezantohet strategjia nga ministri Ervin Mete
03/05 19:40