Top Channel/ Novelat grafike shqiptare/ Shpallen fituesit e konkursit
21/12/2021 19:20

Florian Bregu, David Kryemadhi, Ilir Topi janë fituesit e çmimit të parë të Konkursit “Novelat Grafike Shqiptare”. Ata u zgjodhën mes 25 pjesëmarrësish nga e gjithë Shqipëria. Henri Dimo, Betina Sharavolli, Iris Boshnjaku dhe Bartolino Selamaj pasojnë përkatësisht çmimin e dytë deri tek i pesti. Pjesëmarrësit në konkurs janë nxënës të shkollave të mesme artistike në Tiranë, Elbasan, Korçë, Gjirokastër, Shkodër, Berat, Vlorë, Fier dhe Durrës, studentë nga Universiteti i Arteve, Fakulteti i Arteve Figurative etj., por edhe të pasionuar pas novelave grafike. Këtu pasqyrohet vëmendja e të rinjve me trashëgiminë kulturore, me baladat, legjendat shqiptare përmes një gjuhe që atyre u pëlqen. Ministria e kulturës prezantoi në këtë ceremoni nismën e krijimit të një “maskote”, të një personazhi që të na udhëheqë përgjatë rrugëtimit tonë nëpër Shqipëri, mes trashëgimisë sonë kulturore, parqeve arkeologjike, muzeve, monumenteve etj.

Top Channel/ Java e kulturës greke, koncerte dhe aktivitete në Tiranë
27/05 15:30
Top Channel/ Java greke në Gjirokastër/ Nis me “200 vjet poezi moderne greke”
27/05 12:31
Top Channel/ Vlerësimi për Birçe Haskon/ Universiteti i arteve i jep titulli akademik Honoris Causa
24/05 20:08
Top Channel/ Java greke e kulturës/ Ministrja greke hapi aktivitetet në Tiranë
24/05 12:32
Top News- ‘Telat e violinës’, në duart e Erlit/ 36 vjeçari, i vetmi që i prodhon në Shqipëri
22/05 10:41
Top Channel/ Ikonat e rralla/ Ekspozohen për herë të parë pas restaurimit
21/05 15:45
Top Channel/ Në 60 ditë, 60 koncerte! Universiteti i Arteve kremton 60 vjetorin e krijimit
19/05 15:23
Top News – Nudoja i panjohur i Mikelanxhelos / Del ‘nën çekiç’ në Paris, vlen 30 milionë euro
18/05 15:41
Top Channel/ Turizëm në Tiranë/ Qendra e kryeqytetit “mbytet” me turistë
17/05 20:03
Top Channel/ Shëtitje “mes çarçafëve”. Nga nesër, shfaqja teatrore në teatrin Aleksandër Mosiu
16/05 15:27
Top Channel/ Fotot e rralla të Shqipërisë. Arkiva e dy fotografëve i dhurohet muzeut Marubi
13/05 19:55
Top Channel/ Çmimet “Vehxhi Buharaja”/ Konkurruan 54 krijues në gjininë e poezisë, ese dhe përkthime
12/05 20:00
Top Channel/ “Përtej kohës”/ Ekspozita e piktorit Artan Peqini
11/05 15:28
Top Channel/ “Qilim fest”/ Festë në kalldrëmet e Gjirokastrës
08/05 13:26
Top Channel/ Nis Spring Festival/ Në sheshin Skënderbej do ketë për 11 ditë koncerte muzikore
06/05 19:59
Top Channel/ Festa e luleve të Shkodrës/ Nisën sot katër ditë festime me muzikë
06/05 19:58
Top Channel/ Fondi i përkthimit. Qendra kombëtare e librit: I ulët interesi për librin shqip
05/05 12:32
Top Channel/ South Outdoor Festival/ Nata e fundit e eventit! Mijëra turistë po ndjekin koncertin
02/05 20:02
Top Channel/ “Kërcim në ajër”, një pjesë baleti për fëmijë vihet në skenë në Gjirokastër
01/05 13:22
Top Channel/ Festivalin South Outdoor/ Nis në borsh festa me grupet muzikore
29/04 20:02