Top Channel/ Mashtrimi me mikrokreditë, klientët e dosjet e abuzimit në dorë të Bankës së Shqipërisë
24/05/2024 22:44

Pas heqjes së licencës për dy kompanitë Microcredit Albania dhe FINAL, Banka e Shqipërisë ende nuk ka njoftuar se çfarë do të ndodhë me portofolin e kredive të këtyre dy kompanive. Sipas shifrave të BSH, të raportuar në kuvend nga guvernatori Sejko, bëhet fjalë për 32 542 klientë, të ndara pothuajse në mënyrë të barabartë mes dy kompanive, 90% e të cilëve pasuria i ka kaluar në sekuestro preventive. Banka e Shqipërisë bën me dije se ndërkohë përgjegjësinë mbi dy firmat e ka marrë departamenti i Mbikqyrjes pranë institucionit dhe se të gjithë klientët me kërkesa apo ankesa mund t’i drejtohen personalisht zyrave të BSH ose të dërgojnë një e-mail të afishuar në faqen e institucionit. Banka e Shqipërisë vendosi t’i heqë licencën dy kompanive pasi ortakët e dy, përmbaruesi Arben Meskuti i FINAL dhe si dhe administratoren e microdredit albania Elda Ibro u vendosën në masë arresti nga Prokuroria e Tiranës si pjesë e skemës së mashtrimit financiar me mikrokreditë dhe praktikave abuzive në mbledhjen e borxheve të këqija. Në këto kushte licenca iu është hequr për shkak të shkeljes së standardit etik, pasi një shoqëri e licencuar e ka kriter ligjor të mos i ketë ortakët në ndjekje penale.

Top Channel/ Google në ndihmë të tatimeve, paralajmërimi për operatorët turistikë, banesat dhe…
17/06 19:48
Top Channel/ Pagat, shteti ia kalon privatit. Paga mesatare 73.641 lekë. Në administratë 84,900 lekë
15/06 19:54
Top Channel/ Shqipëria në rrjetin SEPA/ Do kursehen qindra mln euro nga transfertat e emigrantëve
14/06 19:49
Top News/ Apeli lë në burg ish-zyrtaren e BSh. Ekonomistja që mashtroi shoqen me 250 mijë euro
13/06 17:47
Top Channel/ Pagesat, Shqipëria në sistemin SEPA, Banka Qendrore plotëson dokumentat
13/06 15:09
Top Channel/ Rama: Turizmi në 2030, spektakolar, brenda dekadës përfundon ndërtimi i infrastrukturës
12/06 15:14
Top Channel/ Kërkohet punësim në shtet! Rritja e pagave në sektorin publik ka rritur aplikimet
11/06 19:49
Top Channel/ Turistët sollën 788 milionë euro. Vetëm në tre muajt e parë të 2024, rritja me 28%
10/06 19:57
Top News/ 267 milionë euro nga turizmi/ 2024, edhe shqiptarët ‘hapën thesin’ jashtë
10/06 17:19
Top Channel/ Inflacioni rritet/ 0.1 pikë më shumë se një muaj më parë. U rrit çmimi i ushqimeve
10/06 15:20
Top Channel/ Më pak leje ndërtimi/ Viti 2024 tregon një rënie të kërkesës për ndërtime të reja
01/06 19:43
Top Channel/ Tatimet “falin” profesionistët, 9 mijë tatimpaguesve do u njihen 30% shpenzime afrofe
01/06 12:13
Top Channel/Kreditë, rekord në 4 muaj! Fluks kërkesash në banka, kryesojnë huatë për biznes e shtëpi
30/05 19:50
Top Channel/ Mashtrimi me mikrokreditë/ Guvernatori Sejko: Do vendosim një likuidator
28/05 19:36
Top News/ Forcimi i Lekut kundrejt Euros/ Sejko- Ndikuan rritja e eksporteve e investimet e huaja
28/05 16:14
Top Channel/Panairi i administratës publike, aktiviteti për mundësinë e punësimit
27/05 15:10
Top Channel/ Mashtrimi financiar, ekspertët: Skandali i mikrokredive prej tregut të parregulluar
26/05 19:58
Top Channel/ Eksportet shqiptare në rritje me 1.8 % krahasuar me një vit më parë, 350 milionë euro
25/05 15:11
Top Channel/ Mashtrimi me mikrokreditë, klientët e dosjet e abuzimit në dorë të Bankës së Shqipërisë
24/05 22:44
Top News/ Për 350 mijë lekë… Micro Credit Albania i sekuestroi 14 prona një qytetari
23/05 16:13