Top Channel/ Kreditimi u rrit me 30%. Në janar u dhanë 23.3 mld lekë, interesat bankare janë rritur
28/02/2024 19:54

Kredia e re në janar ka arritur në nivele rekord duke arritur në 23.3 miliardë lekë, rritje me 30% nga një vit më parë. Kreditimi po vijon në ekonomi pavarësisht rritjes së normave të interesit për lekun dhe euro. Ajo çfarë vihet në tendencat e kreditimit në këtë fillim-vit është se bizneset rritën ndjeshëm kredimarrjen në 16.7 miliardë lekë. Kryesisht rritja erdhi për overdraft dhe kapital qarkullues, ose thënë ndryshe likuiditet. Shumë prej bizneseve rritën edhe kreditë e marra për blerje pajisjesh si dhe për blerje pasurie të paluajtshme në euro. Sa i përket individëve gjatë janarit është dyfishuar kredia për blerje banesash në monedhën kombëtare, ndërkohë është ulur kredia në euro për këtë kategori.

Top Channel/ FMN, turizmi kaloi parashikimet, pritet rritje 3.1% për 2024, Shqipëria e 4 në rajon
16/04 19:38
Top Channel/ “Shkrihen” shoqatat e biznesit. Qeveria synon krijimin e një dhome ekonomike kombëtare
15/04 19:45
Top Channel/ Në pragun e varfërisë! Mbi 500 mijë shqiptarë në rrezik
13/04 19:45
Top Channel/ Apeli i Bankës Botërore: Fokusi jo vetëm te turizmi e ndërtimi, propozim për pensionet
11/04 19:56
Top Channel/ Euro zbret në 102.05 lekë/Ekspertët: Po ndihmon turizmi dhe sektori i ndërtimit
10/04 19:42
Top Channel/ Inflacioni zbret në 2.3%! Rënia për shkak të uljes së konsumit, ulen çmimet e ushqimit
08/04 19:51
Top Channel/ Tiranë-Durrës, 8 korsi në total/ Hapen tenderat për zgjerimin e disa akseve
05/04 19:47
Top News/ Bujqësia në rënie të lirë / Sektori vuan emigrimin, kostot e konkurrencën
03/04 11:25
Top Channel/ Rritet besimi i konsumatorëve/ Sektorët e ekonomisë shikohen me optimizëm
02/04 19:46
Top News/ Besimi te ekonomia. Ndërtuesit ishin më pesimistët gjatë muajit mars
02/04 14:58
Top Channel/ Çmimet e bulmetit/ Ka çekuilibrim në treg, ulet çmimi i lëndës së parë por…
01/04 19:49
Top Channel/ Rritje e re e pagave/ Sërish më 1 korrik. Edhe pensionet do të indeksohen këtë vit
29/03 19:41
Top Channel/ 1.5 mld € investime të huaja/ Kryesojnë blerja e apartamenteve dhe industria e naftës
26/03 19:35
Top Channel/ Ulet tatimi mbi pagat! Ministri Ervin Mete njoftoi ndryshimet në muajin qershor
26/03 19:29
Top Channel/ Turistët sollën 4 miliardë euro! Banka e Shqipërisë tregon shifrat e vitit 2023
26/03 15:22
Top Channe;/ S&P: Shqipëria një stad më lartë! Kalon nga B+, në BB-. Ndikoi turizmi dhe…
23/03 11:50
Top Channel/ Kontabilistët ankimojnë tatimin e ri! Dorëzohet ankesa në gjykatën kushtetuese
22/03 12:25
Top News/ Bizneset nuk investojnë më. Tkurret prodhimi, ndërtimi drejt ‘stanjacionit’
21/03 11:16
Top Channel/ Norma e interesit nuk ndryshon! Sejko: Situata mbetet e njëjtë dhe për muajt e ardhshëm
20/03 19:49
Top Channel/ U mblodhën 70 mln euro më shumë/ Suficiti në buxhet arrin në 200 milionë euro
19/03 19:49