Ndërtimi, 296 milionë euro; Në 2017 u dhanë 608 leje, shumica për banesa
05/01/2018 15:21

Të dhënat zyrtare nga Instituti i Statistikave paralajmërojnë një bum ndërtimesh të reja gjatë viteve në vijim. Vetëm në nëntë muajt e parë të 2017-ës autoritetet dhanë 608 leje ndërtimi në të gjithë vendin, ku do të investohen 296 milionë euro. Kjo shifër është 2.3 herë më e lartë se e njëjta periudhë e vitit 2016. Thuajse e gjithë kjo rritje vjen nga ndërtesat për qëllime banimi, apartamente dhe vila rezidenciale, me 170 milionë euro investim, ose 6 herë më shumë se viti 2016.

INSTAT: Papunësia u ul; Të dhënat zyrtare për tremujorin e tretë të këtij viti
12/12 23:16
Asistencë amerikane për OSHEE-në
12/12 17:06
Në tender me bilanc fals
12/12 15:26
Paralajmërimi i zymtë i FMN-së: Re stuhie po mblidhen sërish
11/12 20:04
Dunwell, garë fiktive në OST për tenderin 12 mln euro
11/12 15:34
“I pamundur dyfishimi i buxhetit”; Ekspertët e arsimit: 5 përqind?! Duhet një dekadë
10/12 15:17
Legalizimet e unazës së madhe, gazetari Klodian Tomorri raporton nga Aluizni
07/12 13:03
Të dënuarit nuk marrin fonde; Miratohet projektligji, por deputetë të PS mendojnë ndryshe
05/12 15:38
Shpenzimet për arsimin; Shqiptarëve iu rëndon më shumë shkollimi
05/12 15:09
Buxheti, 8 miliardë lekë më pak; Shkak kursi i euros
04/12 15:16
Ngërçi i kreditimit. Ekspertët: Shkak, kërkesa e pakët e biznesit
30/11 15:07
Ekonomi jopatriotike. Mes Shqipërisë dhe Kosovës, kufi me taksa dhe burokraci
28/11 15:27
Paga që ndal emigrimin. BERZH: Mjaftojnë…
27/11 15:23
Zero taksë për shqiptarët, efektet në ekonominë e Shqipërisë dhe të Kosovës
26/11 15:22
Banka e Shqipërisë nuk merr dot vendime
26/11 15:13
Kostot e “Unazës së re”, ARRSH: 30 mln euro vetëm mbikalimet
23/11 14:09
Ahmetaj: Rritja ekonomike parashikohet 4.5% për vitin 2019
22/11 20:32
Ahmetaj: Rritja ekonomike parashikohet 4.5% për vitin 2019
22/11 15:49
Rruga Tiranë-Elbasan përfundon në …
21/11 16:13
Tiranë-Elbasan, rruga që nuk mbaron. Premtimet e të gjithë ministrave
21/11 15:17