Vuajtje për t’u arsimuar. Fëmijët ecin 3 orë në këmbë për të shkuar në shkollë – Fiks Fare
22/05/2024 20:45

22 nxënës nga fshati Jubë e Poshtme ecin çdo ditë 3 orë në këmbë për të bërë mësim, pasi VKM-ja nr 119 e datës 1 mars 2023 u ka hequr të drejtën e tansportit për në shkollë. Prindërit e këtyre fëmijëve u ankuan në Fiks Fare për problemin e transportit, pasi që nga data 26 mars 2024 ata nuk marrin më pagesën mujore të transportit prej 1500 lekësh, edhe pse distanca e shkollës prej banesave të tyre është mbi 2 kilometra. Prindërit kërkojnë transport të sigurt për fëmijët e tyre nga Jubë e Siperme deri në Jubë të Poshtme, ku dhe ndodhet shkolla. Por kjo nuk mbështet në ligj, pasi VKM-në nr.119 është vendosur që nxënësit të cilët kanë shkollë egzistuese në vendbanimin e tyre dhe nësë distanca është më shumë se 2km, nuk e përfitojnë kurrsesi pagesën e trasnportit.

Episodi i plotë – Fiks Fare, 21 Qershor 2024
21/06 21:01
Monitorime/ E ftuara: Shkova në maternitet me makinë zhavori – Fiks Fare
21/06 21:00
Fiksi nxjerr nga izolimi banorët e tri fshatrave në Fushë Arrëz, ndërtohet ura e re – Fiks Fare
21/06 20:45
Telat e tensionit të lartë në Kreshpan gati në këputje, rrezik për banorët – Fiks Fare
21/06 20:30
Episodi i plotë – Fiks Fare, 20 Qershor 2024
20/06 21:01
Monitorime/ Alesia Bami ka hall se kur do martohet – Fiks Fare
20/06 21:00
Djali 13 vjeçar zhvesh në pjesët intime dhe rreh 5-vjeçarët, për t’i filmuar – Fiks Fare
20/06 20:45
Berisha ‘non grada’ flet për rrezikun anglo-amerikan, njësoj ka folur dhe Enveri – Fiks Fare
20/06 20:30
Episodi i plotë – Fiks Fare, 19 Qershor 2024
19/06 21:01
Monitorime/ E ftuara me Brazilin në Kampionat Europian – Fiks Fare
19/06 21:00
Skemat e zhvatjes së kredive të këqija, paguan kredi e qira për shtëpinë që s’e mori kurrë-Fiks Fare
19/06 20:45
Meta me vare në dorë, çdo bëjë tjetër ky burrë shteti? – Fiks Fare
19/06 20:30
Episodi i plotë – Fiks Fare, 18 Qershor 2024
18/06 21:01
Monitorime/ Horoskopi, i ftuari: Ashendetin e kam nga Gjirokastra – Fiks Fare
18/06 21:00
Borxhliu nuk i kthen borxhin invalidit, i kërkon para të tjera dhe e kërcënon! – Fiks Fare
18/06 20:45
Rikja e BBV3: Berishën e shoh si vjehërr. Meta di të luajë! – Fiks Fare
18/06 20:30
Episodi i plotë – Fiks Fare, 17 Qershor 2024
17/06 21:01
Monitorime/ Tifozët ndërhyjnë live, “Serbi, Serbi të …. ” – Fiks Fare
17/06 21:00
Administratori plagos qytetarin. Policia s’e arreston, bashkia e mban në punë! – Fiks Fare
17/06 20:45
51 mijë shqiptarë nga e gjithë bota, ‘skuqin’ Dortmundin – Fiks Fare
17/06 20:30