Top News – Inflacioni i lartë në Shqipëri – Parashikohet rënie ekonomike dhe ulje e konsumit
25/11/2022 20:52

Banka Qendrore ka ndërhyrë disa herë brenda pak muajve, duke rritur normën bazë të interesit, me qëllim për të ulur inflacionin, për të frenuar rritjen e çmimeve shkaktuar nga mungesa e ofertës në tregjet ndërkombëtare, pas agresionit rus në Ukrainë. Shqipëria po përballet me një rritje të lartë të çmimeve, që prej fillimit të luftës në Ukrainë në shkurt të këtij viti. Inflacioni arriti në 8.3% në muajin tetor, rreth dy herë më e lartë së në fillim të vitit, dhe më e larta që prej dy dekadash. Pasojat e luftës po dëmtojnë në vijimësi gjithë zinxhirin e furnizimeve në tregjet ndërkombëtare pasi Rusia dhe Ukraina janë vende të rëndësishme në eksportin e gazit dhe drithërave. Kërkesat janë më të larta së ofertat dhe shtrenjtimi i burimeve të energjisë në Eurozonë ka sjellë një inflacion të lartë mbi 10%.

Top News – Fluturon gazi, por bordi ul naftën e benzinën
04/02 17:18
Top Channel/ Bujqësia në vendnumëro! Ekspertët: Viti që kaloi, nuk ishte një moment suksesi
04/02 15:20
Top Channel/ Në banka, 11 mld euro kursime/Në 2022 depozitat u shtuan me 525 mln euro, gjysma e 2021
03/02 19:41
Top News – Shqiptarët shpërfillin politikën / The Economist publikon indeksin e demokracisë
02/02 20:08
Top News – Ekonomia shqiptare / Nga Vjena mbërrijnë sinjale pozitive
02/02 20:06
Top News – BQE rrit normat e interesit/ Masa prek edhe Shqipërinë, shtrenjton kreditë në euro
02/02 17:27
Top News – Ulen sërish karburantet / Vendimi i bordit të transparencës
02/02 17:26
Top News – Banka e Shqipërisë përgënjeshtron Krifcën / Sejko: Bujqësia nuk u rrit vitin e kaluar
01/02 18:29
Top News – PBB zgjerohet me 1 mld çdo vit deri në 2026
01/02 18:20
Top Channel/ Ekonomia do rritet me 3%/ Parashikimi i BERZH, Inflacioni dhe emigrimi janë kërcënim
30/01 19:32
Top Channel/ Ekonomia në 2023! Ekspertët kërkojnë kujdes me papunësinë dhe uljen e të ardhurave
30/01 13:37
Top Channel/ Çfarë shkoi keq në 2022? Ministria e Financave: Probleme me kontrollin e koncesioneve
29/01 19:43
Top Channel/Kriza uli transportin e mallrave,import-eksportet detare në vëllim u ulën me 20% në 2022
27/01 15:05
Top Channel/ Debate në Kuvend! Diskutohet heqja e taksës për hirrën dhe qumështin barista
24/01 19:39
Top Channel/ Në 2024 ekonomia më optimiste, për Shqipërinë parashikohet një rritje mbi 3.2 %
23/01 15:11
Top News – Dy shtete me një monedhë… / Financial Times: Brazili dhe Argjentina nisin përgatitjet
22/01 16:42
Top News – Kreditë me probleme/Inflacioni nuk i preku, në 2022 ranë sërish
22/01 13:02
Top News – Puna nga shtëpia/Shqiptarët arkëtuan mbi 1 mld euro nga të huajt
22/01 12:52
Top Channel/ Fondi i komunitetit/ Bashkia e Tiranës rrit vlerën e financimit
19/01 19:44
Top Channel/ Turistët u shtuan edhe në vjeshtë! Instat: Në nëntor 2022 13.5 % më shumë se në 2021
19/01 19:43