Top News – Euro vijon rënien e lirë / Bie afër 107 lekë, humb 10 për qind të vlerës në një vit
06/06/2023 17:43

Monedha e përbashkët europiane preku minimumin historik të këmbimit me monedhën vendase. Këtë të martë një euro u këmbye me 107.4 lekë. Gjatë muajve të fundit, euro ka humbur 3.5 për qind të vlerës kunddrejt lekut dhe shkak për këtë janë bërë një sërë faktorësh duke filluar nga investimet e të huajve në pronat e paluajtshme në Shqipëri e deri tek operacionet e këmbimit në vlera të mëdha. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë tregojnë se blerjet e pronave nga shtetasit e huaj vitin e kaluar arritën nivelin më të lartë historik, duke prekur vlerën e 291 milionë eurove, me një rritje vjetore prej 52 për qind. Blerjet e pronave nga shtetas së huaj rrisin oferët e monedhës europiane në vend, çka ndikon në zhvlerësimin e saj.

Top News – S&P ndryshon vlerësimin për Shqipërinë, nga e qëndrueshme, në pozitive
23/09 18:17
Top Channel/ Nafta, problem për misrin! Fermerët presin prodhim të bollshëm, por kostot u rritën
23/09 15:17
Top Channel/ Taksa për fitimet online/ Hyjnë në fuqi më 1 janar, norma nga 13% në 23%
22/09 19:49
Top News – Tatimi i profesioneve të lira / Nga 1 janari me 15 dhe 23 për qind të fitimit
21/09 16:57
Top Channel/ Më shumë taksa nga turistët! Durrës, të ardhurat u shtuan në buxhetin lokal
21/09 15:20
Top Channel/ Shtohen të rinjtë e papunë/ Paradoksi me shtimin e vendeve të punës
21/09 15:17
Top Channel/ Bujqësia tërheq më shumë/Ish-emigranti hapi pikë grumbulluese për të ndihmuar fermerët
20/09 19:48
Top Channel/ “Pagat na kthyen nga emigrimi”/ Ripunësohen në ndërtim. “Në Greqi, kriza na dëboi”
20/09 19:47
Top News – Inflacioni gjatë muajit gusht / Ushqimet u shtrenjtuan më shumë sipas Eurostat
20/09 17:13
Top Channel/ Puna e hoteleve u rrit 50%/ U rrit me 50% edhe koha e qëndrimit të turistëve
19/09 19:36
Top Channel/ Eksportet ranë me 22%/ Goditja më e fortë gjatë muajit gusht kur euro u “zhyt”
19/09 19:34
Top Channel/ Pagat u rritën! Të parët janë IT e më pas turizmi
18/09 15:16
Top Channel/ Pagat 900 euro, rritja e parë për administratën në muajin dhjetor
18/09 12:11
Top Channel/ Turizmi, tjetër rekord/ Eurostat, Shqipëria me rritjen më të madhe për net qëndrimet
15/09 19:37
Top Channel/ Eksportet janë në rënie! Me rritje janë vetëm prodhimet ushqimore dhe bujqësia
15/09 15:20
Top News – Norma interesi rekord në Eurozonë, BQE i rrit sërish
14/09 22:40
Top Channel/ Pushime me buxhet? “Daily Mail”: Shqipëria vendi i katërt më i lirë në Europë
14/09 11:02
Top Channel/ Vjedhje me përmbarim/ Sonte në emisionin Inside Story
13/09 15:02
Top Channel/ Emigrantët sollën 444 milionë euro/ “Çunat e Londrës”, lumë parash drejt Shqipërisë
13/09 15:00
Top Channel/ Shqiptarët po investojnë në pensione private, depozituan 58 mln euro vetëm në 2023
13/09 11:57