Top News-Euro fillon të ‘marrë frymë’ pas rënies!/Rritet kursi i këmbimit, leku në të njëjtat pozita
03/09/2022 14:07

Euro e mbylli këtë javë në rritje në kursin e këmbimit me Lekun. Sipas kursit zyrtar të këmbimit të Bankës së Shqipërisë, monedha Europiane u këmbye 117.81 Lekë, në rritje me 0.71 pikë në raport me fundin e javës së kaluar. Agjentët e këmbimit valutor mendojnë se rritja e Euros i detyrohet kryesisht zbehjes së efektit sezonal në kursin e këmbimit valutor. Këtë verë Euro preku nivelet më të ulëta historike në kursin e këmbimit me Lekun, edhe për shkak të shifrave rekord që regjistroi turizmi hyrës në vend. Në fund të muajit korrik, Euro zbriti deri në nivelin e 116.6 Lekëve, niveli më i ulët i regjistruar ndonjëherë. Me fillimin e muajit shtator, intensiteti i sezonit turistik është në rënie dhe prurjet valutore të lidhura me të gjithashtu. Ekspertët mendojnë se në vazhdim kursi i këmbimit mund të ndikohet nga nevojat e importit të energjisë elektrike. Ky faktor ka luajtur një rol të konsiderueshëm në momente të veçanta gjatë këtij viti, sidomos në fillim të muajit mars, por edhe në muajin gusht. Vlerësohet se këtë vit Korporata Elektroenergjetike Shqiptare ka importuar energji në vlerën e rreth 300 milionë Eurove, shumë e blerë në tregun e brendshëm valutor. Në mungesë të këtyre blerjeve, me siguri Euro mund të kishte arritur nivele edhe më të ulëta në kursin e këmbimit me Lekun. Tani që sezoni turistik e ka kaluar fazën e pikut, nevojat valutore për të përballuar importet e energjisë elektrike mund të kenë një ndikim në rritje në kursin e këmbimit valutor dhe mund ta zhvendosin në nivele më të larta kursin e këmbimit të Euros me Lekun.

Top Channel/ Sot nafta duhet të ishte 186 lekë.Bordi uli vetëm 2 lekë,Maqedonia me 10 lekë për litër
09/12 19:45
Top News – Për herë të parë në dy dekada/ Euro bie nën 116 lekë, në rënie edhe dollari
09/12 19:15
Top Channel/ Nafta duhet të ishte 181 lekë/ Bordi e uli në 198 lekë. Në bursa është ulur sa në janar
07/12 19:39
Top News – Kosto e importeve bie lehtë/ Por, rritet kosto e prodhimit vendas
07/12 19:15
Top News – Çmimi më i ulët i naftës në 10 muaj!/ Bordi vendos dhe për gazin e benzinën
07/12 18:03
Top Channel/ Ndryshon buxheti, rriten shpenzimet. Shtesat shkojnë për të paguar punët e rindërtimit
07/12 15:08
Top Channel/ Ndërtimi po shtrenjtohet. Kostot u rritën 5% , çmimet në 6 muaj janë rritur me 39%
05/12 15:11
Top Channel/ Bordi i naftës, treg oligopol, ekspertët: Anëtarët e bordit të merren nën hetim
05/12 15:11
Top Channel/ Manovrat me çmimin e naftës, sot e ul 5 lekë çmimin që ngriti dje me 8 lekë për litër
03/12 19:31
Top Channel/ Bordi shtrenjtoi naftën! Me të njëjtin nivel në bursë, në shkurt nafta ishte 195 lekë
02/12 19:44
Top News – Vlerësimi i Moody’s/‘Ekonomia stabël, por rritja nën 2 për qind’
01/12 18:38
Top Channel/ Ekonomia ka ngadalësuar! Ka rënë me 31 % volumi i mallrave të transportuara me anije
30/11 15:05
Top News – Ulet çmimi i naftës dhe benzinës/ Bordi i Transparencës publikon vendimet e reja
29/11 22:33
Top Channel/ Bordi kundër shqiptarëve! Nafta sot në bursa, 56 $ më pak, çmimi duhet ulur me 5 lekë
28/11 15:16
Top News – Inflacioni i lartë në Shqipëri – Parashikohet rënie ekonomike dhe ulje e konsumit
25/11 20:52
Top Channel/ Bordi mban çmimin e naftës të lartë! Reagon me vonesë, s’reflekton uljen reale në bursë
25/11 15:13
Top Channel/ KLSH gjen 633 mln euro abuzime! Raporti për vitin 2022, në buxhet mungojnë 402 mln euro
24/11 15:10
Top Channel/ Turizmi, shtohen vizitorët në shtator erdhën, 40% turistë më shumë se një vit më parë
19/11 12:25
Top News-Tjetër çmim për naftën në 48 orë/Do ketë ulje edhe për benzinën dhe gazin
18/11 19:22
Top Channel/ ARRSH, 20 mln euro Rrugës së Arbrit për skarpatet e rrugës që po ndërtohet me koncesion
18/11 15:18