Top Channel/ Zvogëlohen kursimet në banka/ Ulet ritmi i dhënies së kredive. Kriza po pengon pagesat
31/05/2023 19:35

Nga janari niveli i depozitave në banka është në rënie. Të dhënat tregojnë se janë 41 miliardë lekë apo 3% më pak kursime në sistemin bankar. Rënien më të madhe e kanë depozitat në valutë, të cilat janë ulur me gati 28 miliardë lekë, ndërsa ato të ruajtura në monedhën kombëtare janë ulur me 13 miliardë lekë në harkun e katër muajve. Një rol kryesor në këtë ka luajtur edhe zhvlerësimi i euros që në harkun e një viti ka një tkurrje me 10%. Sa i përket kredive ndërkohë, të dhënat e fundit të bankës së shqipërisë tregojnë se indikatori i kredisë së re është ngadalësuar gjatë prillit, me 3% në krahasim me një vit më parë. Por, totali i kredisë për ekonominë vijon të jetë më i lartë Në raportimin vjetor përpara komisionit të ekonomisë, guvernatori i bankës së shqipërisë shprehet se shifrat janë të parashikueshme në situatën e krizës së ccmimeve

Top Channel/ Rritja e çmimeve të ushqimeve/ Pensionistët ndjejnë më shumë inflacionin
30/09 12:20
Top Channel/ Rritje e ngadaltë, shtohet konsumi/ Bujqësia pësoi tkurrje në tremujorin e dytë
29/09 19:45
Top Channel/ Miratohet rritja e pensioneve/ Vendimi me 8.6% hyn në fuqi në 1 tetor
28/09 19:51
Top Channel/ Forcimi i Lekut rrit fitimet e investitorëve të huaj në Shqipëri
28/09 12:10
Top Channel/ Nisën prenotimet e 2024/ Lista e vende të reja nga pritet të vijnë turistët në Shqipëri
27/09 19:51
Top News – Ministeriali i ekonomisë në Tiranë / Tetë objektiva që vendosi BE me Ballkanin Perëndimor
27/09 19:22
Top Channel/ Ministrat e BE-së dhe rajonit mblidhen në Tiranë! Rama: Koha të heqim çdo barrierë
26/09 15:29
Top News- ‘Investimet e huaja deri në 700 mln euro’/ Ministri Mete- Rritja ekonomike, e qëndrueshme
24/09 15:38
Top News – S&P ndryshon vlerësimin për Shqipërinë, nga e qëndrueshme, në pozitive
23/09 18:17
Top Channel/ Nafta, problem për misrin! Fermerët presin prodhim të bollshëm, por kostot u rritën
23/09 15:17
Top Channel/ Taksa për fitimet online/ Hyjnë në fuqi më 1 janar, norma nga 13% në 23%
22/09 19:49
Top News – Tatimi i profesioneve të lira / Nga 1 janari me 15 dhe 23 për qind të fitimit
21/09 16:57
Top Channel/ Më shumë taksa nga turistët! Durrës, të ardhurat u shtuan në buxhetin lokal
21/09 15:20
Top Channel/ Shtohen të rinjtë e papunë/ Paradoksi me shtimin e vendeve të punës
21/09 15:17
Top Channel/ Bujqësia tërheq më shumë/Ish-emigranti hapi pikë grumbulluese për të ndihmuar fermerët
20/09 19:48
Top Channel/ “Pagat na kthyen nga emigrimi”/ Ripunësohen në ndërtim. “Në Greqi, kriza na dëboi”
20/09 19:47
Top News – Inflacioni gjatë muajit gusht / Ushqimet u shtrenjtuan më shumë sipas Eurostat
20/09 17:13
Top Channel/ Puna e hoteleve u rrit 50%/ U rrit me 50% edhe koha e qëndrimit të turistëve
19/09 19:36
Top Channel/ Eksportet ranë me 22%/ Goditja më e fortë gjatë muajit gusht kur euro u “zhyt”
19/09 19:34
Top Channel/ Pagat u rritën! Të parët janë IT e më pas turizmi
18/09 15:16